TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fabule CC-ADA-FABULE-14-N-001
Fabule
Vezi
galerie

Id: #232485

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Copile drag,

Cartea ce o ții în față nu-i o carte oarecare. E o carte isteață, ce te-nvață despre viață. În ea vei întâlni fel de fel de animale — și e tare de mirare că toate sunt vorbitoare! Iar, ca orice animal, toate-au un nărav măcar. Lăcomia și hoția, lenea și fățărnicia, răutatea, fudulia, minciuna și vorbăria, îngâmfarea, viclenia, peste toate și prostia! — trăsături dobitocești pe care le întâlnești, din păcate, nu doar în carte, nici doar în poiană ori în savană, ci le vezi încununate, ba chiar țanțoș purtate ca niște pietre de mare preț de oricare nătăfleț.

Însă tu să iei aminte, ca un copilaș cuminte, să citești și să primești, să crești, să te înțelepțești, nu cumva să te trezești peste câțiva ani, așa, că te vei asemăna ba cu leul la vânat, ba cu musca la arat, ba cu corbul înșelat, ba cu boul deputat. Tu să fii un împărat: nobil, curajos și darnic, drept, prietenos și harnic, înțelept și bucuros și la suflet luminos. Căci în lumea asta mare, de la lună pân' la soare, nu-i nimica mai de preț ca un copilaș isteț. Și nimic mai scump pe lume ca un dram de-nțelepciune!

Hai, acum te du, copile, într-a cărții noastre file, fă dreptate între toate animalele din carte, căutând cine-a greșit și cine-a fost păcălit. Eu atât o să-ți mai spun: fii tu eroul cel bun!

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Topîrceanu, Grigore Alexandrescu, Anton Pann, Alecu Donici, Gheorghe Asachi

Ilustrator: Livia Coloji

Data apariției: aprilie 2014

ISBN: 9786068544038

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 48

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x26 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Cartea Copiilor

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,Se întâmplă de multe ori să nu le putem atrage atenția celor mici decât dacă le oferim un stimulent vizual al imaginației. De aceea, vă propun cinci dintre cele mai frumos ilustrate volume de liter......“

citește mai mult
Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,Cine dintre noi nu-și amintește umorul extraordinar și învățămintele usturătoare din fabulele copilăriei și cine nu apreciază puterea exemplelor din textele unor autori precum Grigore Alexandrescu,......“

citește mai mult
George Topîrceanu
George Topîrceanu
Autor

George Topîrceanu (1886-1937) a fost poet, prozator, memorialist şi publicist ro...

vezi autor
Livia Coloji
Livia Coloji
Ilustrator

Livia Coloji a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Universității de Vest din...

vezi autor