TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un an haihui AR-RIP-UN00AH-20-N-001
Vezi
galerie

Un an haihui

de Richard Peck

Titlu apărut în colecția Red Adventure la Arthur

Id: #323036

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O carte câștigătoare a Medaliei Newbery


Nici nu ajunge bine Mary Alice la bunica Dowdel, că e deja luată în primire și dusă direct la școală. Marea Criză afectează lumea întreagă, iar adolescenta de cincisprezece ani e nevoită să locuiască un an într-un orășel unde toți știu totul despre oricine, ba chiar și lucruri care nu s-au întâmplat încă.


Bunica e neschimbată, sau poate doar un pic mai plină de viață și mai hazlie. Când ești adolescentă, îți prinde tare bine să ai pe cineva ca ea prin apropiere. Colegii de școală îi cam știu de frică bătrânei. Mai ales că se pricepe să folosească o pușcă.


Plăcintele de nucă și dovleac, vânătoarea de vulpi în toiul nopții, grija față de vecini după stricăciunile unei tornade sunt doar câteva din preocupările obișnuite ale doamnei Dowdel. La capătul unui an, Mary Alice învață multe despre micul orășel, despre sensibilitatea și inima frumoasă a severei și imprevizibilei bunici, și despre viață, în general.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Richard Peck

Traducător: Iulia Arsintescu

Data apariției: septembrie 2020

Titlu original: A Year Down Yonder

ISBN: 9786303213262

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Arthur

Teme: şcoală

 

Din blogul Cartepedia

Irina Dumbravă Irina Dumbravă

,,Ei bine, „Departe de Chicago” e cea mai bună carte citită de mine în ultimul an. Un roman foarte plăcut, deși dacă te gândești mai bine pare mai degrabă o colecție de povestiri cu aceleași personaje:......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„În această continuare amuzantă și emoționantă a cărții Departe de Chicago, Peck ne arată încă o dată că viața la țară poate fi oricum, numai nu plictisitoare.“

Publishers Weekly
Richard Peck
Richard Peck
Autor

Richard Peck (5 aprilie 1934, Illinois – 24 mai 2018, New York) a fost un scriit...

vezi autor