TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum a găsit Regina ceașca perfectă de ceai LE-KAH-CAGRCP-19-N-001
Cum a găsit Regina ceașca perfectă de ceai
Vezi
galerie

Cum a găsit Regina ceașca perfectă de ceai

de Kate Hosford

Id: #307998

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Nota autoarei:

Întotdeauna mi-a plăcut  văd cum o ceașcă de ceai aduce oamenii împreună.
Cândva, am petrecut o după-amiază bând ceai cu o familie turcă pe care am cunoscut-o în vârful unui munte. Am stat de vorba ore întregideși eu nu vorbeam turca, iar ei nu vorbeau engleză. Nici nu știu cum de ne-am înțeles, dar poate  acesta este efectul magic al ceaiului. Pretutindeni în lume, ceaiul ne  ocazia  ne așezăm ne relaxăm și  ne conectăm cu ceilalți.

Cum a devenit ceaiul o băutură atât de populară pe tot Pământul? Oamenii din China antică au început  bea ceai acum patru mii de ani, la început ca leac iar apoi ca băutură de zi cu zi. Secole mai târziu, a devenit ceva obișnuit și în alte părți ale lumii. Călugării japonezi, care au studiat în China, au introdus ceaiul în propria lor cultură. Pe la 1600, negustorii de la Compania Britanică a Indiilor de Est au adus probabil ceai chinezesc în Britania (care este acum Regatul Unit). În India de Nord, oamenii fierbeau de multă vreme frunzele de ceai de acolo. Însă pe la mijlocul anilor 1800, India era colonie britanică, iar muncitorii indieni de pe plantații produceau cantități imense de ceai pentru a satisface cererea de ceai din Britania. La scurtă vreme, această băutură energizantă a devenit populară și în întreaga Indie. În Turcia, ceaiul a devenit o parte esențială a culturii locale în ultima sută de ani, după ce cafeaua s-a scumpit. Peste tot în lume, multe culturi au introdus ceaiul, fiecare în felul sauîn viață de zi cu zi.

Când am decis  scriu această carte, mi-am imaginat o regina răsfățatăcare bea ceai singură și care este, pe zi ce trece, tot mai tristă. Am înțeles imediat  trebuie  pornească într-o aventură pentru a afla secretul ceștii perfecte de ceai și  povestea ei va onora diversitatea bogată de tradiții ale ceaiului de peste tot din lume.
Copiii pe care îi întâlnește în Japonia, India și Turcia o învață  facă ceai și  fie mai deschisă la minte, mai independentă și mai generoasă.
Regina învață , indiferent de ce fel de ceai bei, ceașca perfectă este cea pe care o prepari tu însuți și o bei împreună cu ceilalți. Uneori, acest gest simplu de bunătate este suficient pentru a începe o prietenie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kate Hosford

Ilustrator: Gabi Swiatkowska

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-606-871-458-5

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 48

Limbă: Română

Dimensiuni: 20,7x29,2

Hârtie: 120g/m

Editura: Lizuka Educativ

Kate Hosford
Kate Hosford
Autor

Kate Hosford a studiat literatură şi filozofie. A lucrat ca învăţătoare şi ilust...

vezi autor