TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiesta: The Sun Also Rises 9780099908500
Fiesta: The Sun Also Rises

Fiesta: The Sun Also Rises

de Ernest Hemingway

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Paris in the twenties: Pernod, parties and expatriate Americans, loose-living on money from home. Jake is wildly in love with Brett Ashley, aristocratic and irresistibly beautiful, but with an abandoned, sensuous nature that she cannot change.

 

When the couple drifts to Spain to the dazzle of the fiesta and the heady atmosphere of the bullfight, their affair is strained by new passions, new jealousies, and Jake must finally learn that he will never possess the woman he loves.

Powerful, intense and magnificent, Fiesta is the novel which established Ernest Hemingway as a writer of genius, and set him on the way to being one of the greatest literary novelists of the twentieth century.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ernest Hemingway

Data apariției: 2004

ISBN: 9780099908500

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Dimensiuni: 11x18 cm

Editura: Arrow Books

Pagini: 216

Limba: Engleză

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Cărți ecranizate
Cărţi în limbi străine >> Ficţiune
Speciale >> Premiul Nobel
Speciale >> Scriitori americani pe care trebuie să-i citești
 
Cuvinte cheie:
literatură americană, generaţia pierdută, Paris, Spania, coride, dragoste, flirt, vid, expatriaţi
 

Opinii editoriale

'Hemingway captures atmosphere by reticence and breathes life into his characters by pages left unsaid...It is American; iti is literature; and it is a first novel by a genius.'

Evening News

'Remarkable, startling, disquieting.'

Spectator

"Fiesta este o carte indispensabila cititorului indragostit de Hemingway, care vrea sa afle mai multe lucruri despre omul din spatele scriitorului si despre scriitorul din spatele omului."

30 august –-5 septemprie, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc

"Hemingway nu s-a ascuns niciodata intr-un turn de fildes. Stia prea bine ca substanta operei unui artist este artistul insusi, viata si trairile lui, si a reusit ceea ce putini scriitori din epoca lui sau dintotdeauna au izbutit sa faca: sa devina, ca om si in vazul lumii in mijlocul careia traia, imaginea vie a semnificatiei celei mai autentice si mai profunde a operei sale, iar acest lucru a continuat sa-l faca neabatut si cu cea mai deplina onestitate pina in momentul mortii." 

Tennessee Williams

"Scriitorul adevarat este un om singur. Si, pe masura ce creste in ochii celorlalti, se cufunda tot mai mult in singuratate. Iar daca este suficient de bun, in fiecare zi e nevoit sa se confrunte cu eternitatea sau cu absenta ei. Pentru un scriitor adevarat, fiecare carte este un nou inceput, o noua incercare de a atinge ceva care ramine mereu de neatins." 

Ernest Hemingway

"Hemingway a fost unul dintre cei mai straluciti, mai indrazneti si mai rigurosi stilisti din intreaga literatura universala, urmarind neclintit principalul scop al artei sale: acela de a surprinde insasi esenta umanitatii, asa cum apare ea in spectacolul tragicomic al vietii. Iar cei care l-au cunoscut pot depune marturie ca era la fel de bun ca om pe cit a fost ca scriitor." 

William Faulkner

"Fiesta este o carte indispensabilă cititorului îndrăgostit de Hemingway, care vrea să afle mai multe lucruri despre omul din spatele scriitorului și despre scriitorul din spatele omului."

30 august –-5 septemprie, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc

„Hemingway nu s-a ascuns niciodată într-un turn de fildeş. Ştia prea bine că substanţa operei unui artist este artistul însuşi, viaţa şi trăirile lui, şi a reuşit ceea ce puţini scriitori din epoca lui sau dintotdeauna au izbutit să facă: să devină, ca om şi în văzul lumii în mijlocul căreia trăia, imaginea vie a semnificaţiei celei mai autentice şi mai profunde a operei sale, iar acest lucru a continuat să-l facă neabătut şi cu cea mai deplină onestitate pînă în momentul morţii.”

Tennessee Williams

„Scriitorul adevărat este un om singur. Şi, pe măsură ce creşte în ochii celorlalţi, se cufundă tot mai mult în singurătate. Iar dacă este suficient de bun, în fiecare zi e nevoit să se confrunte cu eternitatea sau cu absenţa ei. Pentru un scriitor adevărat, fiecare carte este un nou început, o nouă încercare de a atinge ceva care rămîne mereu de neatins. Misiunea lui este de a merge pe căi ce n-au mai fost umblate sau de a izbuti acolo unde alţii au dat greş. Dar să scrii literatură nu înseamnă doar să spui cu alte cuvinte ceea ce deja s-a spus –tocmai pentru că au existat marii scriitori ai trecutului, noi, cei de astăzi, sîntem nevoiţi să mergem mai departe decît am fi crezut vreodată că putem ajunge, să ieşim în larg, pînă cînd rămînem cu totul singuri, lipsiţi de orice sprijin.”

Ernest Hemingway

"Hemingway a fost unul dintre cei mai străluciți, mai îndrăzneți și mai riguroși stiliști din întreaga literatură universală, urmărind neclintit principalul scop al artei sale: acela de a surprinde însăși esența umanității, așa cum apare ea în spectacolul tragicomic al vieții. Iar cei care l-au cunoscut pot depune mărturie că era la fel de bun ca om pe cît a fost ca scriitor." 

William Faulkner
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
autor

Ernest Miller Hemingway (1899-1961) este unul dintre marii prozatori americani...

vezi autor