TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 19,92 lei
-7%21,42 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 30.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Universitatea copiilor. Oamenii de ştiinţă dezvăluie copiilor tainele lumii

Ulla Steuernagel, Ulrich Janßen
Stoc furnizor
PREȚ: 19,92 lei
-7%21,42 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 30.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
În vara anului 2002, un eveniment educaţional căpăta anvergură mediatică naţională în Germania, fiind oglindit în paginile...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-748-229-7
Dimensiuni: 16x23 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Universitatea copiilor. Oamenii de ştiinţă dezvăluie copiilor tainele lumii

MAI MULTE DESPRE CARTE

În vara anului 2002, un eveniment educaţional căpăta anvergură mediatică naţională în Germania, fiind oglindit în paginile prestigioaselor publicaţii Der Spiegel şi Die Zeit şi urmărit de echipe ale mai tuturor canalelor de televiziune. Era vorba despre iniţiativa, lansată la începutul aceluiaşi an, de Ulrich Janßen şi Ulla Steuernagel, jurnalişti ai cotidianul Schwäbischen Tagblatt, şi căreia aveau să-i răspundă cu entuziasm opt profesori ai vechii Universităţi Eberhard Karl, din Tübingen (veche, pe atunci, de 525 de ani), punându-se la dispoziţia copiilor pentru a le răspunde cât mai pe înţelesul lor la mulţimea de De ce...?-uri care-i frământau. Urmarea? Aula Nouă a universităţii avea să fie luată cu asalt de peste 5 000 de prichindei curioşi. Şi aşa lua naştere experimentul educaţional Universitatea Copiilor, unul al cărui câştig major avea să dovedească surprinzătoarea râvnă a celor mici, setea lor de cunoaştere, şi, nu în ultimul rând, răbdarea şi atenţia cu care urmăreau cursurile, o experienţă pe care, în anii care au urmat, aveau s-o facă, cu acelaşi succes de audienţă, şi alte centre universitare din spaţiul de limbă germană, ba chiar instituţii de învăţământ superior din ţările vecine Germaniei, Austriei şi Elveţiei.
Dar răbdători aveau să se dovedească şi profesorii, titulari ai cursurilor, căci, pe lângă asaltul scormonitoarelor întrebări ale copiilor, s-au văzut nevoiţi să reziste şi asediului noianului celor ţintite chiar de cei doi jurnalişti, iniţiatori ai proiectului. Iar, din asemenea întrebări despre întrebări, avea să se închege mai târziu şi substanţa cărţii izbutite de cei doi (la efortul cărora avea să se adauge şi cel de vizualizare, depus de ilustratorul Klaus Ensikat, o autoritate germană în domeniu) şi dedicate celor mici – cursanţi sau nu ai Universităţii Copiilor, dar, în orice caz, bântuiţi de aceeaşi neostoită curiozitate –, o carte de ştiinţă care, pe un ton deseori şugubăţ, dezleagă o mulţime dintre tainele încâlcite ale lumii în care trăim.
Răspunsuri limpezi la întrebările care i-au frământat pe unii cercetători ştiinţifici o viaţă întreagă, alcătuiesc o carte deopotrivă de stimulatoare şi de distractivă, din care, cu siguranţă, ar mai avea câte ceva de învăţat nu numai cei mai mici dintre cititori.

Cuprins extins:
Prima Universitate a Copiilor • De ce au dispărut dinozaurii? • De ce scuipă foc vulcanii? • De ce există pe lume săraci şi bogaţi? • De ce ne fac glumele să râdem? • De ce sunt sortiţi oamenii să moară? • De ce se trag oamenii din maimuţe? • De ce se roagă musulmanii îngenunchind pe covoraşe? • De ce ni se pare şcoala enervantă? • Profesia: om de ştiinţă • Limbajul academic.
Autor: Ulla Steuernagel, Ulrich Janßen
Data apariției: 2008
Editura: Niculescu
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
carte pentru copii, stiinta, cunoastere, intrebari, raspunsuri

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus