TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aventurile lui Robin Hood
Vezi
galerie

Aventurile lui Robin Hood

Titlu apărut în colecția Yaa! la Curtea Veche

Id: #387685

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Aventurile celebrului haiduc din pădurea Sherwood, repovestite pentru copii de un clasic al literaturii britanice.

 

O lectură clasică, fără vârstă, povestea lui Robin Hood şi a haiducilor săi își păstrează farmecul și la mai bine de un secol de la scrierea ei. Transmise iniţial prin viu grai, sub formă de balade și poeme, faptele de vitejie ale faimosului Robin – un conte decăzut din drepturi care ajunge proscris în timpul domniei crudului Prinţ John, dar care alege să rămână de partea dreptăţii şi să îi ajute pe cei nevoiaşi, luând bani de la cei înstăriți – au fost transcrise inițial de Howard Pyle și reunite, în 1883, într-o îndrăgită carte pentru copii, apoi, în 1956, repovestite de Roger Lancelyn Green.

 

Frumoasa şi viteaza Fecioară Marian, aleasa lui Robin, Micul John, uriaşul pe cât de vânjos, pe atât de loial, și Fratele Tuck, călugărul durduliu căruia îi plac ospeţele şi vinurile tari, sunt doar câteva dintre celebrele personaje care dau culoare acestor povești întâmplate demult, pe când Anglia era greu încercată de războaie, nedreptăţi şi lipsuri.

 

Într-o lume în care răul ameninţă să învingă binele, Robin ia partea oropsiților şi luptă pentru cei care nu se pot apăra singuri. Aventurile lui, primejdiile prin care trece şi soluţiile atât de iscusite pe care le găseşte de fiecare dată te vor inspira și te vor cuceri negreșit.

 

O poveste nemuritoare, care nu va înceta niciodată să ne aprindă imaginația. Aidoma vechilor basme, e plină de vrajă.” – Roger Lancelyn Green

extinde
 

Detalii produs

Traducător: Mirela Iacob

Inspirat de: Roger Lancelyn Green

Data apariției: octombrie 2021

Titlu original: The Adventures of Robin Hood

ISBN: 9786064410238

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: aventură, curaj

Roger Lancelyn Green
Roger Lancelyn Green
Inspirat de

Roger Lancelyn Green (1918–1987) a fost biograf și romancier britanic. Provenind...

vezi autor