TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ariciul în ceață 9786060861676
Vezi
galerie

Ariciul în ceață

de Serghei Kozlov, Iuri Norstein

Titlu apărut în colecția Arthur retro la Arthur

Id: #323075

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un arici filozof, protagonistul celui mai bun film de animație al tuturor timpurilor

 

Ariciul, acest simpatic filozof din familia Erinaceidelor, s-a născut acum 45 de ani în Rusia ca personaj de desene animate. Filmul de animație Ariciul în ceață a câștigat, în 1976, locul întâi la două festivaluri importante de filme pentru copii, iar în 2003, 140 de creatori de filme de animație reuniți în Tokyo l-au votat drept cel mai bun film de animație al tuturor timpurilor. Ariciul a devenit apoi și personaj de carte. Tradusă în mai multe limbi, povestea lui a ajuns în scurt timp bestseller internațional.

 

Cu firea lui contemplativă de filozof, Ariciul are tabietul lui: în fiecare seară pornește spre casa Ursulețului ca să privească împreună stelele, în timp ce beau ceai și savurează dulceață de zmeură. Numai că astă-seară se întâmplă ceva ieșit din comun. În drum spre Ursulet, din ceața groasă care învăluie totul în jur se ivește silueta unui cal alb.


"Atunci când Calul o să se culce, se va îneca în ceață?" se gândește Ariciul, iar întrebarea îl lansează într-o aventură în care apar o Bufniță, o Fântână, un Melc, o Ftunză, Fluturi de noapte, un Licurici, un Câine și Cineva. Din fericire, totul se termină cu bine, dar Ariciul încă se gândește la Cal: "Ce-o facel el acolo, în ceață?"

extinde
 

Detalii produs

Autor: Serghei Kozlov, Iuri Norstein

Ilustrator: Francesca Iarbusova

Traducător: Antoaneta Olteanu

Data apariției: decembrie 2020

Titlu original: Ёжик в тумане

ISBN: 9786060861676

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 56

Limbă: Română

Dimensiuni: 21,5x28,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Arthur

Teme: copilărie, curiozitate

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Arici și Ursuleț sunt prieteni foarte buni, iar prietenia lor este mai degrabă una tabietală. În fiecare seară, cei doi se întâlnesc acasă la Ursuleț și în timp ce beau ceai preparat de acesta și mănâ......“

citește mai mult