TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Spune-mi o poveste cu pisici. Antologie de basme și povești FR-ESK-SOPCPA-19-N-001
Spune-mi o poveste cu pisici. Antologie de basme și povești
Vezi
galerie

Spune-mi o poveste cu pisici. Antologie de basme și povești

de Eniko Szabo, Karda Zenkő

Id: #261854

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Antologie de basme și povești

Spune-mi o poveste cu pisici este o antologie de 13 basme în care personajul central este pisica. Unele basme sunt binecunoscute (cum ar fi Motanul încălțat sau Muzicanții din Bremen), altele sunt mai puțin cunoscute în spațiul nostru cultural, venind din tradiția folclorică maghiară, greacă sau coreeană.

 

Prin toate basmele se plimbă pisici cu măști din cele mai diverse: avocat, prințesă fermecată, rege impostor, prieten viclean sau, dimpotrivă, credincios. Independența lor le dă un aer misterios, care fascinează și în același timp le îndepărtează de om.

 

Cele 13 basme cu pisici sunt povestite de Eniko Szabo, psiholog și terapeut prin povești din Sf. Gheorghe. Eniko a crescut cu aceste povești auzite de la oameni dragi și apropiați ei. Ea crede în puterea basmelor de a vorbi despre simboluri străvechi și tipare umane valabile în toate epocile.

 

Ilustrațiile cărții, semnate de Karda Zenko, combină pictura și colajul. Stilul grafic evocă misterele basmelor și aduce totodată un suflu proaspăt textelor clasice. Karda Zenko a mai ilustrat pentru editura noastră „Povestea a doi pui de tigru” de Nina Cassian.

 

„Spune-mi o poveste cu pisici” este prima carte din colecția de texte clasice pe care o deschide editura noastră. Credem în universalitatea basmelor și avem convingerea că ele se adresează deopotrivă copilului și maturului. Fiecare basm este precedat de un scurt text de întâmpinare, care îi propune cititorului adult o cărare de sens. Cărarea îl va scoate departe, dincolo de înșiruirea de fapte din poveste. Acolo vă dăm întâlnire tuturor, pentru a ne hrăni cu esențele tari ale înțelepciunii tradiționale.



Alte titluri pentru EnikoSzabo (autor):
Magia iubirii (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Eniko Szabo, Karda Zenkő

Data apariției: aprilie 2019

ISBN: 978-606-8986-09-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 80

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x25 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Frontiera

Teme: aventură