TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Comunicare terapeutică. Tehnici și modele ale schimbării

Odette Dimitriu
Colecții/Serii: Psihoterapia
Pacienții vin în cabinetele noastre cu o mare varietate de probleme și plângeri. Ar trebui să posedăm abilități, atât...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-503-0
EAN-16: 5948417220336
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Comunicare terapeutică. Tehnici și modele ale schimbării

MAI MULTE DESPRE CARTE

Pacienții vin în cabinetele noastre cu o mare varietate de probleme și plângeri. Ar trebui să posedăm abilități, atât conceptuale, cât și tehnice, pentru a ști să traversăm cu succes terenul clinic al anxietății, singuratății, depresiei, conflictelor interpersonale, tulburărilor alimentare, consumului de substanțe, problemelor dintre părinți și copii, disputelor maritale, disfuncțiilor sexuale etc. Deși fiecare caz este unic, iar terapia se derulează și se mulează pe nevoile specifice ale fiecărui pacient în parte, unele elemente care țin de o bună comunicare terapeutică devin esențiale în scopul accelerării schimbării pacientului.

Se spune că psihoterapia este atât o știință, cât și o artă! A înțelege contribuția celor două dimensiuni și a dobândi un echilibru adecvat al acestora de-a lungul derulării psihoterapiei, devine esențial în accelerarea schimbării pacientului.

În cartea de față, se pledează în favoarea stabilirii și menținerii unei comunicări terapeutice bazate pe existența a patru factori E: unul care ține de estetică (este terapia atractivă și interesantă, atât pentru pacient, cât și pentru terapeutul său); altul care ține de etică (degajă respect reciproc, încurajează autonomia pacientului); altul care ține de eficiență (este terapia folositoare și funcționează în rezolvarea cazului); și nu în ultimul rând, altul care ține de empatie (dovedește practicianul bune abilități empatice?).

De-a lungul activității mele terapeutice, am fost permanent interesată de capacitatea și de conduita empatică a practicianului, considerate drept factori predictivi importanți ai succesului în psihoterapie.

Odette Dimitriu

Data apariției: decembrie 2014
Editura: Herald
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
psihologie, psihoterapie, practician, empatie
  • Odette Dimitriu Odette Dimitriu - Autor
    Odette Dimitriu este doctor în psihologie și conferențiar universitar la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu din București. A publicat numeroase articole, studii și cercetări, având o experiență de peste 20 de ani în...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor