TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Modernitatea românească

Lazăr Vlăsceanu, Marian-Gabriel Hâncean
Colecții/Serii: Sinteze
„În ciuda documentării și analizei istorice sau culturale, modernitatea românească a rămas puțin cunoscută. Încă...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-1999-0
Dimensiuni: 16,5x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Modernitatea românească

MAI MULTE DESPRE CARTE

„În ciuda documentării și analizei istorice sau culturale, modernitatea românească a rămas puțin cunoscută. Încă lipsesc date și informații factuale esențiale. Analiza sistematică și evaluarea comparativă a societății românești moderne în cadrul său european încă sunt deficitare. O rațiune simplă ar impune corectarea acestor stări: dacă am dispune de o cunoaștere istorică și comparativă mai ampla și mai aprofundată, probabil că am putea ajunge și la o mai bună înțelegere a ritmurilor și transformărilor anterioare din cadrul modernității românești și la avansarea unor indicii privind construcția consecventă actuală a modernizării noastre europene mai accelerate.
Propunem în acestă carte o analiza comprehensivă a performanțelor societății românești moderne de după 1860. Acestea sunt valorizate comparativ în timpul și spatiul european ale politicii și economiei. Scopul este acela de a identifica, factual și comparativ, transformări și ritmuri ale modernizărilor, eventuale decalaje și convergențe europene ale societății românești moderne. O astfel de analiză o realizăm cu privire la trecut, dar mai ales cu referiri la prezent.”

Lazăr Vlăsceanu, Marian-Gabriel Hâncean

Autor: Lazăr Vlăsceanu, Marian-Gabriel Hâncean
Data apariției: decembrie 2014
Editura: Paralela 45
Pagini: 496
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
economic, politic, societate, modernizare, integrare europeană
  • Lazăr Vlăsceanu - Autor
    Lazăr Vlăsceanu este profesor, sef al Catedrei de Sociologie a Universitatii Bucuresti. Domenii de cercetare: metodologia cercetarii sociologice, tranzitii culturale in modernitatea recenta, guvernarea si managementul invatamintului superior (probleme structurale, culturi organizationale, politici institutionale), modele ale producerii, transmiterii si reproducerii sociale si ale relatiilor cunoasterii cu modificari in stratificarea sociala. Dintre volumele...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor