TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Elixirul dragostei HF-ERS-ELIXID-17-N-001
Vezi
galerie

Elixirul dragostei

de Eric-Emmanuel Schmitt

Titlu apărut în colecția Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt la Humanitas Fiction

Id: #240572

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dragostea este oare un sentiment declanşat de un proces chimic, sau este pur şi simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat? Există o metodă infailibilă pentru a stârni pasiunea, un elixir precum cel care i-a unit odinioară pe Tristan şi Isolda? Sau cei care se îndrăgostesc ascultă doar de propria libertate?

 

Foşti iubiţi, Adam şi Louise trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii. Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord şi însoţită de o provocare: ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?


Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuţios şi lucid al capriciilor inimii, reuşeşte să transpună în acest roman epistolar, cu fine şi surprinzătoare nuanţe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eric-Emmanuel Schmitt

Traducător: Doru Mareş

Data apariției: mai 2017

Titlu original: L’elixir d’amour

ISBN: 978-606-779-200-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: fericire, iubire, pasiune, prietenie

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Adam și Louise au format un cuplu. Dar, cum dragostea-i mai degrabă consumabilă decât eternă, s-au despărțit. Ba mai mult, ea a plecat în Canada, el a rămas în Franța. După ruptură, în Adam par să se......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna. ...“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Eric-Emmanuel Schmitt se întreabă dacă există un elixir care poate provoca pasiunea, punând în acelaşi timp în discuţie pericolele fericirii imediate şi jocurile riscante născute din gelozie şi posesivitate. Pentru el, o poveste de dragoste trebuie să dureze mai mult decât plăcerea. Ceea ce se întâmplă astăzi tot mai rar.”

Le Figaro

„În Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distincţia dintre dorinţă şi sentiment. Cred că, în privinţa iubirii, problema constă în faptul că denumim cu acelaşi cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinţei şi cel al sentimentului. La graniţa dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracţia fizică şi dragostea, se nasc marile noastre poveşti, nu întotdeauna fericite.”

Eric-Emmanuel Schmitt
Eric-Emmanuel Schmitt
Eric-Emmanuel Schmitt
Autor

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă curs...

vezi autor