TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul căzător PO-DOD-OMUL0C-15-N-001
Omul căzător
Vezi
galerie

Omul căzător

de Don DeLillo

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #240168

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După ce iese acoperit de cenuşă şi de sîngele altora din Turnul de nord, Keith Neudecker hotărăşte, aproape inconştient, că singura lui şansă e să se întoarcă la familia pe care o lăsase în urmă, la lumea pe care o cunoştea cel mai bine. Numai că, după 11 septembrie 2001, totul s-a schimbat. Justin, fiul lui, se uită întruna cu binoclul pe cer, cu gîndul la Bill Lawton (o versiune ficţională a lui Bin Laden) sau la vreun alt avion menit să aducă distrugere. Soţia sa, Lianne, măcinată de spaimă, vede Islamul peste tot: în cărţi poştale de la prieteni, în muzica vecinilor, în orice o înconjoară. Peste toţi cei înstrăinaţi, care nu se mai recunosc pe ei înşişi, planează figura artistului cunoscut sub numele de Omul căzător care, suspendat deasupra mulţimilor, le aminteşte tuturor, iar şi iar, imaginea îngheţată în timp a supremei disperări, cea a oamenilor căzînd din turnurile în flăcări.



Alte titluri pentru DonDeLillo (autor):
Arta corpului (2017) ,
Zgomotul alb (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Don DeLillo

Traducător: Maria Ioana Apostol

Data apariției: ianuarie 2015

Titlu original: Falling Man

ISBN: 978-973-46-3903-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Proza de calitate depinde de posibilitatea ei de a emana un adevăr încă necunoscut, de a alege cea mai potrivită combinaţie de realitate şi magie şi de a găsi proporţia fericită de bine şi rău… În romanul lui Don DeLillo, bărbaţii şi femeile cad peste cititor fără plasă de siguranţă, fără sprijinul comparaţiei şi al ironiei, fără ceva care să le încetinească prăbuşirea. Omul căzător nu este artă, nu e performance, ci este realitate, acea realitate care poartă în sine amintirile, duioşia şi înţelesul spaţiului haotic dintre cer şi pămînt.”

The New York Times

Omul căzător redă cea mai limpede imagine a evenimentelor din ziua de 11 septembrie 2001.”

Newsweek

„Nimeni înaintea lui DeLillo nu a arătat cum funcționează legătura dintre terorist și cel care supraviețuiește atacului.”

Literary Review
Don DeLillo
Don DeLillo
Autor

Alături de Thomas Pynchon, Philip Roth şi Cormack McCarthy, Don DeLillo este una...

vezi autor