TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Pizdeț (roman)

Alexandru Vakulovski
Colecții/Serii: Frontiera
Romanul-cult al tinerilor furiosi romani. Socant. Fermecator. Ski se scarpina in cap si spunea ca odata o sa-si bage si el pula in toate. Paula,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-8206-48-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Pizdeț (roman)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul-cult al tinerilor furiosi romani. Socant. Fermecator.

Ski se scarpina in cap si spunea ca odata o sa-si bage si el pula in toate. Paula, mai zicea, ca sa i se adreseze frumos. Ski nu stia daca e misto sa bei bere si sa mananci parizer cu paine. El ar fi mancat mai bine o ciocolata sau nu stiu ce, ceva dulce sau carne, cu chestia cu mancarea era total de acord, dar cu sportul nu, zicea ca e misto sa alergi.

Si eu eram de acord cu ei, da, viata e un cacat. Poate sa tragi un fum e misto. Si sa dansezi cu Oedip si Ski si dupa asta sa mananci, sa bei (eu un suc mai bine) si sa dormi. Da, cred ca asta e cel mai misto.

Comunicarea este caracteristica progresului - motiva Oedip lungile lui convorbiri telefonice. Sincer sa spun, mie nu-mi prea place sa vorbesc, sa discut, mai bine beau o bere, dar la telefon e alta treaba, nu se compara. De pilda, poti sa razi in timp ce vorbesti cu cineva serios. Sau sa zici du-te-n pula dupa ce inchizi. E super. Sau sa-l suni la cinci dimineata pe Cartarescu (daca ai reusit sa-i gasesti numarul) si sa-l intrebi: ba, Mircea, ba, ce e cu Orbitorul asta al tau? Ce tot scrii acolo, te-ai dilit, nu e serios, Mircea, nu e serios! Iata, asta e progresul stiintei, asta postmodernitate!

Ski: nu, progresul stiintei e computerul, ba, internetul, vorbesti cu cine vrei, citesti ce vrei, ce intelegi tu? Tu sa te joci la acolade, sau cum ii mai zice si carti, habar nu ai, ba! iti radiezi doar creierul cu celularul tau.

Apoi faceau niste cartofi prajiti, sau sandwichuri cu parizer si pace.

Dupa care Ski la computer, Oedip la celular, eu in buda sa trag un fum pentru Dumnezeu, ca le-a facut pe toate simple si frumoase.

Si femeile, mai intrebam eu, da, cu femeile e frumos, zicea Oedip, dar transpiri, nu prea ai cu cine vorbi, mai bine e totusi cu telefonul. Ba cu femeile e asa cum spunea Al Pacino, zicea Ski, e ca ciocolata, satisfactia mancarii, ai mancat si ai uitat.

Data apariției: 2002
Editura: Aula
Pagini: 128
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, roman, proză
  • Alexandru Vakulovski - Autor
    Alexandru Vakulovski (n. 1978, Stefan Voda, Republica Moldova) este poet si prozator. Redactor fondator al revistei web Tiuk! (k-avem kef). Fondatorul cenaKLU-lui KLU. Publica eseuri, proza, poezie, teatru si critica literara in majoritatea revistelor culturale din Romania. Prezent in antologii din Romania, Republica Moldova si din strainatate. Volume publicate: Pizdet (roman, 2002), Oedip, regele mamei lui Freud (poezie, 2002), Ruperea (teatru, 2002), TU (poezie,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor