TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Căpitanul Nemo 978-606-588-820-3
Vezi
galerie

Căpitanul Nemo

Titlu apărut în colecția Save the Story la Curtea Veche

Id: #249502

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Repovestire după 20.000 de leghe sub mări
 

Descriere produs

De unde vine această poveste?

Jules Verne a fost un scriitor francez, care a trăit între anii 1828 și 1905. Toată lumea îl consideră inventatorul genului știinţifico fantastic. Printre operele lui, se numără Călătorie spre centrul Pământului și Ocolul Pământului în 80 de zile. Cu 20.000 de leghe sub mări, care e titlul original al acestei povestiri, a realizat un lucru aproape extraordinar. Când a scris el cartea, încă nu existau submarine. Existau anumite prototipuri, dar niciunul propriu-zis funcţional. Astfel, toate cele imaginate în această carte au anticipat cu mult vremurile. Jules Verne era de-a dreptul fascinat de știinţă și avea capacitatea de a-și combina pasiunea cu talentul minunat de povestitor, creând aventuri emoţionante, care-l informează pe cititor, concomitent, în legătură cu progresul știinţific și cu unele părţi de lume necunoscute lui.

 

Citind o versiune prescurtată, mai nouă, a unui roman clasic, un copil poate avea parte de o introducere plăcută în lumea personajelor şi a poveştii fără a fi nevoit să treacă peste frustrarea generată de vocabularul dificil sau de temele complexe.

 

Lecturând o versiune prescurtată a unui roman clasic, tânărul cititor poate dobândi un anumit sentiment de independenţă, dublat de satisfacţia de a fi în stare să termine de citit o carte „pentru oameni mari“. Iar când un copil devine fascinat de o poveste clasică, terenul este pregătit pentru viitoarele întrebări cu privire la temele istorisirii, personaje, poveste, detalii. Pe măsură ce abilităţile de lectură ale copilului se dezvoltă, apare în mod firesc şi dorinţa de a citi şi versiunea originală a poveştii.

extinde
 

Detalii produs

Repovestire de: Dave Eggers

Ilustrator: Fabian Negrin

Traducător: Mihnea Gafiţa

Data apariției: iulie 2017

ISBN: 978-606-588-820-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 90

Limbă: Română

Dimensiuni: 19,5x25 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: aventură

Dave Eggers
Dave Eggers
Repovestire de

Dave Eggers, fost copil teribil al tinerei generaţii de scriitori americani, s-a...

vezi autor