TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dolky-n trei straie

Petra Dobruská
O carte plină de culoare: însoțită de Petra, Ileana descoperă satele cehe din Banat şi foloseşte acuarela pentru a documenta...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92570-0-5
Dimensiuni: 13,5x20,5 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:
Karel Liman #arhitect Karel Liman #arhitect Maria Surducan
Mickey pe Dunăre Mickey pe Dunăre Alexandru Berceanu

Dolky-n trei straie

MAI MULTE DESPRE CARTE

O carte plină de culoare: însoțită de Petra, Ileana descoperă satele cehe din Banat şi foloseşte acuarela pentru a documenta întâmplările trăite. Astfel, oamenii şi poveştile lor sunt surprinși într-un jurnal de călătorie inedit. O bandă desenată ce arată cum a supravieţuit o comunitate aparte timp de două sute de ani, dar şi ce sunt dolky şi de ce poartă trei straie.

Ileana Surducan, ilustratoare din Cluj-Napoca, foloseşte banda desenată pentru a spune poveşti şi a împărtăşi emoţii.

Petra Dobruská a absolvit Universitatea Carolină, unde a colaborat la proiecte de cercetare în domeniul lingvistic si în cel antropologic. Locuiteşte la Bucureşti şi vizitează des comunitatea ceha din Banat.

Proiectul a luat naştere din iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în încercarea de a prezenta într-o formă netradiţională relaţiile în mod tradiţional bune dintre Republica Cehă şi România. Colecția este publicată de Editura Jumătatea plină şi sprijinită de CEZ România.

Autor: Petra Dobruská
Ilustrator: Ileana Surducan
Data apariției: 2014
Pagini: 64
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
roman grafic, bandă desenată, ilustrații, artă, desen

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Dolky-n trei straie Și eu vin dintr-un orășel care se stinge încetul cu încetul. Probabil că atunci când eu voi fi bătrân nu am să-i pot arăta copilului meu unde am copilărit pentru că localitatea nu va mai exista, fiind năpădită de sălbăticie sau beton. Toate satele și orășelele prin care Petra și Ileana trec mi-au adus aminte de orășelul copilăriei mele. Oameni care nu seamănă fizic, dar se potrivesc spiritual. Persoane care nu sunt de același neam cu tine, dar care vorbesc și gândesc la fel, care-și doresc ca identitatea lor națională să supraviețuiască pentru că se potrivește și s-a adaptat pâmăntului românesc....
Vezi mai mult

Opinia cititorilor