TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mickey pe Dunăre

Alexandru Berceanu
Cartea Mickey pe Dunare prezintă povestea unor turişti cehi aflaţi în staţiunea Mamaia în august 1968 în timpul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92742-7-9
Dimensiuni: 13,5x20,5 cm
Tip copertă: Hardcover

Mickey pe Dunăre

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea Mickey pe Dunare prezintă povestea unor turişti cehi aflaţi în staţiunea Mamaia în august 1968 în timpul invaziei Cehoslovaciei de către tancurile ţărilor membre ale Tratatului de la Varsovia, în frunte cu armata Uniunii Sovietice, dar fără participarea României.
O bandă desenată despre copii şi părinţi care se ridică la înălţimea momentului, atât prin acţiune, cât şi prin imaginaţie.Scenariul, inspirat de povestea reala a unei familii cehe, este scris de Alexandru Berceanu, regizor şi artist interdisciplinar, care lucrează în zona tehnicilor narative mixte.
Autorul desenelor este tânărul artist Cristian Dârstar, care activează în domeniul ilustraţiei şi al benzii desenate încă din 2004.Proiectul a luat naştere din iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în încercarea de a prezenta într-o formă netradiţională relaţiile în mod tradiţional bune dintre Republica Cehă şi România. Colecția este publicată de Editura Jumătatea plină şi sprijinită de CEZ România.Mickey pe Dunăre a primit premiul II la concursul Cele mai frumoase cărţi din România, 2014.

Autor: Alexandru Berceanu
Ilustrator: Cristian Dârstar
Data apariției: 2014
Pagini: 64
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
roman grafic, bandă desenată, ilustrații, artă, desen

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Mickey pe Dunăre Există o colecție: Relații ceho-române în benzi desenate. Colecția cuprinde, momentan, patru volume: Mickey pe Dunăre, Aripi de oțel/Wings of Steel, Karel Lima #arhitect și Dolky-n trei straie. Mickey pe Dunăre este povestea unor cehi veniţi în vacanţă la Mamaia în anul 1968, an în care a fost înăbușită Primăvara de la Praga de tancurile rusești. Mickey se pierde, la un moment dat pe Dunăre așa cum se pierd și turiștii cehi în valurile de tancuri care vor să înece dorința de libertate a țării lor. Povestea este simplă și emoționantă. Imaginea copilului care încearcă să-l strecoare pe...
Vezi mai mult

Opinia cititorilor