TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Piatra Craiului. Hartă de drumeție SF-000-PCHDDM-21-N-001
Piatra Craiului. Hartă de drumeție
Vezi
galerie

Piatra Craiului. Hartă de drumeție

Titlu apărut în colecția Munţii Noştri la Schubert & Franzke

Id: #366861

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Munţii Piatra Craiului, sau doar Crai, este un lanț muntos calcaros aflat în sud-vestul Carpaților Orientali, dar care aparține lanțului Carpaților Meridionali, situându-se în nord-estul acestora.

Din punct de vedere petrografic, Masivul Piatra Craiului se deosebește geologic şi geomorfologic de masivele şi grupele muntoase înconjurătoare, formate aproape exclusiv din roci cristaline, „Crai”-ul fiind o „lamă” tăioasă și abruptă de roci metamorfice, în special roci calcaroase de vârstă jurasică, lungă de aproximativ 24-26 km (orientată dinspre sud-vest spre nord-est) și lată de aproximativ 6-8 km. Cunoscuţii pereți verticali, înalți de 400-650 m, au luat naștere datorită stratificării pe orizontală a calcarelor. Altitudinea maximă a Pietrei Craiului este atinsă în Vf. La Om, cunoscut și ca Piscul Baciului, 2.238 m. Masivul are numeroase piscuri peste 2.000 de metri altitudine: Vf. Padina Popii (2.018 m), Vf. Ascuțit (2.150 m), Vf. Ţimbalul Mare (2.177 m), Vf. Dintre Țimbale (2.170 m), Vf. Sbirii (2.220 m), Vf. Căldării Ocolite (2.202 m).

Cheile Dâmbovicioarei și Peștera Dâmbovicioarei sunt cele mai importante fenomene carstice din Piatra Craiului. În partea nord-estică apar Prăpăstiile Zărneștilor, izbucul Fântâna lui Botorog, La Zaplaz, Cerdacul Stanciului, Peștera Stanciului, Moara Dracului. Mai amintim Marele Grohotiș, care este o pânză de pietre instabile lungă de 4 km.

Rezervația Naturală Piatra Craiului a fost instituită în anul 1938 și cuprinde mai mult de 1.200 de hectare din acest masiv.

 

Harta Munţilor Piatra Craiului poartă indicativul MN02, ceea ce-nseamnă că este al doilea număr din colecţia „Munţii Noştri”.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere şi s-a tiparit pe hârtie rezistentă la umiditate. Este uşor de citit şi simplu de utilizat datorită stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke şi datorită structurării practice ale informaţiilor. Totul este la îndemână, exact acolo unde este necesar, fiind utilă atât pasionaţilor de drumeţii cât şi profesioniştilor.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu în limbile română şi engleză. Fiecare traseu are o casetă tehnică cu informaţii necesare. Harta conţine şi un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util în măsurarea rapidă a distanţelor pe hartă.

Aplicaţiile disponibile pe platformele iOS şi Android vor risipi aura nostalgică a hărţii, conferind produsului complexitatea tehnică obligatorie secolului în care trăim.

Să vă bucuraţi de această hartă, sus pe culmile însorite ale Munţilor Piatra Craiului,  scrutând în zare culmile vecine, cele care vor da în curand numele următoarelor hărţi din colecţia „Munţii Noştri”.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 5948490930474

Copertă: Paperback

Număr pagini: 1

Limbă: Română

Dimensiuni: 10x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Schubert & Franzke