TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Valul uman. Cum şi-au modelat oamenii lumea TR-PAM-VUCIMO-20-N-001
Valul uman. Cum şi-au modelat oamenii lumea
Vezi
galerie

Valul uman. Cum şi-au modelat oamenii lumea

de Paul Morland

Id: #314743

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O nouă și uimitoare istorie a schimbărilor demografice surprinzătoare și a migrațiilor în masă care au făcut și au desfăcut națiuni, continente și imperii. Demografia este cheia pentru înţelegerea lumii în care trăim. Extinderea Imperiului Britanic, transformarea Statelor Unite în superputere mondială, evoluţia Germaniei Naziste, a Japoniei Imperiale şi a Rusiei Sovietice nu pot fi explicate fără a înţelege rolul esenţial al populaţiei.
Morland descrie pe larg procesul — început odată cu revoluția industrială — prin care populația a devenit o forță supremă a istoriei, esenţială pentru a înţelege Primăvara Arabă, ascensiunea fulminantă a Chinei, votul britanicilor pentru Brexit şi pe al americanilor pentru Donald Trump.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Morland

Traducător: Florin Tudose

Data apariției: august 2020

Titlu original: The Human Tide: How Population Shaped the Modern World

ISBN: 978-606-400-711-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

"Marele talent al lui Morland este capacitatea de a face legătura dintre factorii demografici şi evoluţiile politice, militare şi culturale ale lumii. Valul uman este o carte plină de intuiţii profunde, scrisă într-un stil limpede, accesibil oricui."

The Times

„Morland demonstrează că politica unui stat este determinată de mărimea populaţiei sale, de structura pe vârste şi de nivelul de trai. Dacă o ţară are o populaţie tânără şi în creştere rapidă, vecinilor le va fi teamă de ea, iar dacă are o rată a natalităţii în scădere, economia sa va intra în declin. Valul uman este o excelentă demonstraţie a legăturii dintre demografie şi politică."

Evening Standard

„O carte extrem de bine documentată, utilă tuturor celor interesaţi de geopolitică, economie internaţională şi demografie."

Kirkus Reviews

„O perspectivă edificatoare asupra trecutului şi viitorului populaţiei umane."

Booklist
Paul Morland
Paul Morland
Autor

Dr. Paul Morland este cercetător asociat la Universitatea din Londra, în cadrul...

vezi autor