TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Orientalism AR-EWS-ORIENT-19-N-001
Vezi
galerie

Orientalism

de Edward W. Said

Titlu apărut în colecția Cărţi cardinale la Art

Id: #258424

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II‑a, adăugită
 

Descriere produs

Una dintre cele mai influente lucrări teoretice ale secolului XX


O operă fundamentală și revoluționară, o piatră de temelie a postcolonialismului, probabil una dintre cele mai influente lucrări teoretice ale secolului XX.


Puternic aclamată în momentul apariței și furibund dezbătută în deceniile care au urmat, cartea lui Edward Said supune analizei istoria și natura atitudinii Occidentului față de Est, considerând orientalismul ca o puternică creație ideologică europeană – un instrument prin care scriitorii, filozofii și administratorii coloniali s-au raportat la cultura, obiceiurile și credințele estice. Urmărind această idee în operele mai multor autori, printre care Homer, Eschil, Nerval sau Flaubert, Said argumentează felul în care reprezentările din scrierile lor au contribuit semnificativ la imagina romantică și exotică, dar deformată, pe care Vestul și-a făcut-o despre Orient. Autorul face o disecție a mecanismului prin care orientaliștii își creează propriul Orient (înfățișat ca lipsit de viaţă, atemporal, fără forţă, incapabil să se reprezinte pe sine), fapt ce constituie o sfidare a Orientului real, un obstacol în calea înțelegerii lui și o expresie a imperialismului și rasismului european.


În cele patru decenii de la apariție, Orientalism-ul lui Edward S. Said și-a câștigat statutul de operă clasică modernă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Edward W. Said

Traducător: Doina Lică, Ana Andreescu

Data apariției: 2019

Titlu original: Orientalism: Western Conceptions of the Orient

ISBN: 978-606-710-603-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 504

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: curiozitate, societate, Cultură

 

Opinii editoriale

Sunt unele cărți clasice care surprind esența timpului lor; sunt altele care rămân relevante pentru totdeauna. Orientalism face parte din a doua categorie – ba, mai mult, a devenit cu trecerea timpului și mai relevantă.

The Guardian
Ana Andreescu
Ana Andreescu
Traducător

Ana Andreescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității di...

vezi autor