TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Testosteron Rex CV-COF-TESTOR-20-N-001
Vezi
galerie

Testosteron Rex

de Cordelia Fine

Titlu apărut în colecția Argument la Curtea Veche

Id: #318239

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Mituri despre sex, știință și societate
 

Descriere produs

Apelând la cele mai recente descoperiri din biologie, medicină, neuroștiințe, sociologie și psihologie, Cordelia Fine înfruntă cu vervă și umor miturile evoluționismului care consideră definitive și esențiale diferențele dintre sexe.


Ce înseamnă cu adevărat masculin și feminin? Cum definim masculinul și femininul dincolo de rolurile standard – bărbatul, vânător și protector al casei, iar femeia, îngrijitoare a familiei și educatoare a copiilor? Diferențele comportamentale dintre ei sunt determinate doar de hormoni? Este sau nu personalitatea fiecăruia doar rezultatul reacțiilor chimice din organism? Este cu adevărat comportamentul social dirijat la nivel inconștient de interesul pentru reproducere și de prezența sau absența testosteronului? Autoarea consideră că imaginea biologică de ansamblu asupra selecției sexuale a devenit desuetă. Încă mai există reziduuri estompate ale acestei atitudini, anume că sexualitatea feminină e pasivă și receptivă, în loc ca femeia să fie considerată agentul activ al propriului destin. Cordelia Fine arată că sexul (și, ca atare, nici prezența testosteronului) nu creează, de fapt, firi masculine și feminine.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cordelia Fine

Traducător: Ioana Pătrășcanu

Data apariției: noiembrie 2020

Titlu original: Testosterone Rex: Myths of Sex, Science, and Society

ISBN: 978-606-440-626-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: societate, curiozitate, mitologie, sexualitate

 

Opinii editoriale

Talentul lui Fine de a te face să înțelegi fără efort conceptele neurobiologiei e doar unul dintre multele motive pentru care trebuie să citești această carte extraordinară. Fine scrie minunat, nu doar după standardele cenușii și fără viață ale majorității textelor științifice, ci după orice standarde literare, iar cartea ei scânteiază de umor inteligent.

The Guardian

Dacă îți închipui că bărbații sunt de pe Marte, iar femeile de pe Venus, sau că bărbații nu știu să asculte, în timp ce femeile nu pot citi o hartă, această carte e pentru tine. Expresia „o lectură obligatorie” este, în general, pe cât de banală, pe atât greșită, dar dacă există vreo carte care să merite această descriere, e probabil chiar aceasta.

Financial Times
Cordelia Fine
Cordelia Fine
Autor

Prof. Cordelia Fine este psihologă școlară și autoare de lucrări științifice. Și...

vezi autor