TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Război între aliaţi HU-SIB-RNAPRD-14-N-001
Vezi
galerie

Război între aliaţi

de Simon Berthon

Titlu apărut în colecția Istorie. Humanitas la Humanitas

Id: #235143

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povestea rivalităţii dintre Churchill, Roosevelt şi de Gaulle
 

Descriere produs

În iunie 1940, politicienii şi generalii francezi, capitulând în faţa Germaniei, s-au dovedit incompetenţi şi laşi. Mai puţin un general, aproape necunoscut, Charles de Gaulle, care a înţeles că integritatea şi onoarea Franţei trebuie recâştigate luptând atât cu ocupanţii, cât şi cu... aliaţii anglo-americani. Cu primii, pentru a-i alunga pe cotropitori şi pentru a înlătura regimul colaboraţionist de la Vichy, cu ceilalţi, pentru a le obţine sprijinul şi respectul cuvenit Franţei. De aceea, de Gaulle, care nu a acceptat niciodată statutul unui simplu refugiat, ci doar pe acela de conducător al adevăratei Franţe, s-a arătat exasperant de intratabil de-a lungul războiului, reuşind adesea să-l scoată din minţi până şi pe binevoitorul Churchill şi să-l irite întruna pe mefientul Roosevelt.


Adevărata natură a relaţiilor dintre cei trei ar fi rămas cunoscută doar specialiştilor, dar Simon Berthon, autor de documentare de televiziune, a scos la iveală documente şi scrisori care arată că istoria celui de al Doilea Război Mondial a fost modelată de antipatiile, neîncrederea, cârcotelile şi ambiţiile uneori prea omeneşti ale celor trei mari aliaţi occidentali. Faptele, personajele şi documentele din această carte sunt cele ale unui om de istorie, dar construcţia, intriga şi ritmul naraţiunii categoric sunt cele ale unui uluitor roman de război.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Simon Berthon

Data apariției: mai 2014

ISBN: 978-973-50-4462-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 404

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: război, Al Doilea Război Mondial, prietenie

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Categoric cea mai bună carte de istorie pe care am citit-o în 2014! Churchill, Roosevelt și De Gaule – aliați împotriva lui Hitler, însă rivali în grupul pe care-l formează. Berthon oferă cititorulu......“

citește mai mult