TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sursele suferinței. Frica, lăcomia, vinovăția, înșelarea, trădarea și răzbunarea TR-SAA-SSFLVN-18-N-001
Sursele suferinței. Frica, lăcomia, vinovăția, înșelarea, trădarea și răzbunarea
Vezi
galerie

Sursele suferinței. Frica, lăcomia, vinovăția, înșelarea, trădarea și răzbunarea

de Salman Akhtar

Id: #257648

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Daca scopul fiecăruia dintre noi este obținerea fericirii, atunci îndepărtarea suferinței reprezintă condiția necesară pentru atingerea acestui scop. Autorul prezentei cărți distinge între suferințele inerente vieții și suferințele nenecesare, excesive, care pot fi îndepărtate prin psihoterapie și ale căror surse fac obiectul psihanalizei. Dintre cele din urmă, Salman Akhtar se concentrează asupra fricii, lăcomiei, vinovăției, înșelării și trădării. Abordarea lor psihanalitică apelează la cunoștințe din domenii înrudite ale științelor omului, cum ar fi antropologia, sociologia, etologia. Considerațiile și ilustrările clinice conferă cărții o largă adresabilitate - psihologii și psihoterapeuții și, în egală măsură, cititorii interesați de cunoașterea de sine vor găsi în carte informații de ultimă ora despre psihic și profunzimile sale.





extinde
 

Detalii produs

Autor: Salman Akhtar

Traducător: Laura Netea

Data apariției: noiembrie 2018

Titlu original: Sources of Suffering: Fear, Greed, Guilt, Deception, Betrayal, and Revenge

ISBN: 978-606-40-0574-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: terapie

 

Opinii editoriale

Deși disproporționate față de nevoia realistă, dorințele asociate lăcomiei sunt resimțite subiectiv ca niște „nevoi". Și, din moment ce „nevoile" psihice (prin opoziție cu „dorințele") nu poartă povara intenționalității, faptul de a simți dorințele lacome ca pe niște nevoi le conferă o aură de întemeiere și un statut din care lipsește vinovăția. Astfel, îndreptățirea apare ca a treia caracteristică a lăcomiei, alături de dorința excesivă și de caracterul insațiabil.

Salman Akhtar

Lăcomia poate fi trimisă în inconștient prin operațiile defensive ale Eului determinate de condamnarea morală din interior și/sau de nevoia de apărare a unei imagini nobile despre sine. Patru apărări obișnuite utilizate împotriva lăcomiei sunt refularea, formațiunea reacțională, clivajul și identificarea proiectivă.

Salman Akhtar