TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sportivi pe divan. O abordare psihodinamică TR-RAR-SPDOAP-19-N-001
Sportivi pe divan. O abordare psihodinamică
Vezi
galerie

Sportivi pe divan. O abordare psihodinamică

de Ricardo A. Rubinstein

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #306942

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această carte ne conduce într‑un circuit impecabil și profund al tuturor aspectelor științifice ale sportului, luând în considerare implicațiile sale psihice și emoționale atât la nivelul sportivilor, cât și la cel al relațiilor acestora cu antrenorii, arbitrii, suporterii și publicul larg. La ambele niveluri poate apărea exprimarea unor aspecte inconștiente care pot, de asemenea, să fie înțelese, și pe care autorul le explică în această carte și le ilustrează cu nenumărate și relevante exemple din lumea sportului. Pornind de la cunoscuta zicală Mens sana in corpore sano, Ricardo Rubinstein prezintă cu deosebită pricepere influența pe care mintea, cu toată complexitatea ei surprinzătoare, o are asupra realizărilor fizice ale jucătorilor și repercusiunile și ecourile acestui fapt în întreaga lume a sportului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ricardo A. Rubinstein

Traducător: Diana Bădulescu

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: Sports on the Couch

ISBN: 978-606-40-0722-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

Un jucător profesionist de tenis afirmă că, atunci când are un adversar pe care îl urăște, el își eliberează toată agresivitatea competițională; însă, când are sentimente prietenești față de un adversar, i se face milă de acesta sau îl consideră inferior și astfel îi este imposibil să câștige. Analizând situația în profunzime, am aflat că are un frate cu dizabilități pe care l‑a ajutat mereu și pe care îl iubește foarte mult. Am presupus că atunci când se confruntă cu un egal (un frate), acest aspect al complexului fratern inconștient se reactivează și, drept urmare, îl împiedică să își elibereze agresivitatea necesară pentru a câștiga.


Ricardo A. Rubinstein

Fotbalul permite adultului să continue să se joace și să fie copil, Maradona fiind exemplul cel mai semnificativ. Puștii [din Argentina] jucau fotbal în mod spontan în padocuri, fără antrenori, spre deosebire de școlile englezești. Acolo, în padocuri, fiind atât de mulți jucători într‑un spațiu atât de limitat, singurul mod de a păstra mingea era cu ajutorul [driblingului lui Maradona, numit] gambeta.


Ricardo A. Rubinstein