TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Psihoterapia anxietăţii. Abordări cognitiv-comportamentale UN-IRH-PSIAAC-11-N-001
Psihoterapia anxietăţii. Abordări cognitiv-comportamentale
Vezi
galerie

Psihoterapia anxietăţii. Abordări cognitiv-comportamentale

de Irina Holdevici

Titlu apărut în colecția Psihologie. Editura Universitară la Universitară

Id: #239140

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Psihoterapia anxietăţii. Abordări cognitiv‑comportamentale îşi propune să prezinte cititorului, în detaliu, un număr de tehnici psihotera­peutice, de orientare comportamentală şi cognitiv‑ comportamentală, tehnici care şi‑au dovedit eficienţa în psi­hoterapie. Acestea sunt menite să contribuie la reducerea anxie­tăţii şi la optimizarea comportamentului, fiind centrate pe dimi­nuarea unor simptome psihice şi psihosomatice, a conse­cinţelor nedorite ale anxietăţii şi pe rezolvarea problemelor de viaţă.

Unele din tehnicile prezentate pe parcursul acestei lucrări sunt utilizate în cabinetele de consiliere psihologică şi psihote­rapie, iar altele, mai simple, pot fi utilizate chiar de persoanele care suferă de tulburări anxioase nu prea grave, în absenţa unui te­rapeut calificat.

În prima parte a lucrării sunt prezentate principiile psihoterapiei cognitive şi cognitiv‑ comportamentale, precum şi evoluţia tehnicilor ce se înscriu în acest domeniu. O atenţie specială este acordată metodelor cognitive de evaluare şi autoevaluare a tul­burărilor anxioase şi a fricilor umane. În partea a doua a lucrării sunt descrise metode comporta­mentale şi cognitiv‑comportamentale de terapie a tulburărilor ca­racterizate prin anxietate generalizată şi atacuri de panică, precum şi a tulburărilor fobice şi obsesiv‑compulsive. Sunt analizate în detaliu şi aspectele psihologice ale fobiei sociale.

O parte însemnată a lucrării este dedicată anxietăţii legate de problemele sexuale şi de relaţiile interpersonale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Irina Holdevici

Data apariției: 2011

ISBN: 978-606-591-270-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 404

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,5x17,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universitară

Teme: stres