TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mulțumesc că mă convingi CD
Mulțumesc că mă convingi CD
Vezi
galerie

Mulțumesc că mă convingi CD

de

Titlu apărut în colecția Psihologie Practică la Act și Politon

Id: #375668

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mulțumesc că mă convingi: ce ne pot învață Aristotel, Lincoln  și Homer Simpson despre artă persuasiunii

Mulțumesc că mă convingi: ce ne pot învață Aristotel, Lincoln  și Homer Simpson despre artă persuasiunii 
Thank You for Arguing: What Aristotle, Lincoln, and Homer Simpson Can Teach Us About the Art of Persuasion de Jay Heinrichs este mai mult decât un audiobook despre retorică, este „un festival al retoricii” cu „o listă de invitați” foarte eclectică, printre care se regăsesc de la filosofi antici și altețe regale, la vedete MTV și chiar personaje de desene animate. Audiobookul te va captiva de la început până la sfârșit, convingându-te în final că limbajul este ca un joc: îl folosești inteligent, câștigi, îl folosești cu stângăcie sau nu știi să îl folosești, pierzi.
 
Citind o veche carte de retorică scrisă de fostul senator american John Quincy Adams, Jay Heinrichs și-a descoperit o adevărată pasiune pentru acest domeniu, ceea ce l-a determinat ulterior să îl studieze în profunzime și să ajungă la concluzia că:
Retorică înseamnă mai mult decât înalta oratorie, mai mult decât „folosirea cuvintelor pentru a influență sau a convinge”, după cum spune Webster. Retorică ne învață să discutăm fără să ne enervăm și ne oferă șansă de a exploata o sursă de putere asupra societății despre care nu am știut că există.
 
Jay Heinrichs este unul dintre cei mai cunoscuți experți contemporani în materie de limbaj și persuasiune, autorul unui bestseller New York Times și consultant în materie de conflicte și persuasiune. Colegiul din Middlebury l-a numit Profesor de practică în retorică și oratorie. Jay Heinrichs a scris pentru zeci de publicații, precum The New York Times Magazine, Vice și Huffington Post, și a câștigat numeroase premii jurnalistice. A predat artă persuasiunii editorilor de la universitățile de elită din Ivy League, precum și experților de la NASA și Pentagon.
 
Mulțumesc că mă convingi a fost publicată până acum în 14 limbi și se află deja la a 4-a ediție, devenind rapid un bestseller New York Times. „Word Hero” (Eroul cuvintelor) și „Cum să convingi o pisica” sunt alte două titluri de succes ale autorului. 
 
Jay Heinrichs ne demonstrează în cartea de față prin numeroase exemple concrete și sugestive că retorică este încă vie și că este mai prezența în viață noastră de zi cu zi mai mult decât oricând, chiar dacă mulți dintre noi am fi tentați să credem că este o artă învechită, demult abandonată. Publicitatea, politică și până și banalele discuții în familie folosesc intrumentele retoricii pentru a ne convinge sau pentru... a ne manipula. Așadar, e de la sine înțeles că... puțînă retorică nu va strică nimănui, ba dimpotrivă. 
 
Audiobookul este conceput  într-o manieră interactivă, autorul explicându-ți pe îndelete noțiunile și punându-te totodată la treabă, prin exercițiile pe care ți le propune, astfel încât, la final nu numai că vei ști ceva retorică, dar vei ști să folosești cele mai bine de o sută de „instrumente de argumentare” exemplificate, acasă, la școală, la serviciu sau în comunitate, vei înțelege când funcționează cel mai bine logica și când ar trebui să te bazezi pe o strategie emoțională, când să folosești retorica deliberativă și când pe cea demonstrativă, cum să construiești o dezbatere, cum să le vorbești copiilor pentru a te înțelege mai bine cu ei sau cum să folosești regulile de bază ale dezbaterii pentru a reinstala pacea în cuplu... Și nu în cele din urmă, te va ajuta să capeți o nouă viziune asupra lumii.
extinde
 

Detalii produs

Autor:

Lectură audiobook: Traian Măicănescu

Data apariției: martie 2021

ISBN: 9786069137178

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 2

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x12 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Act și Politon