TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Codul sufletului TR-JAH-CODULS-17-N-001
Vezi
galerie

Codul sufletului

de James Hillman

Titlu apărut în colecția Misterele inconștientului colectiv la Trei

Id: #251055

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Să fim, oare, numai rezultatul interacțiunii dintre genele transmise de părinții noștri și mediu? Cu ce scop se află fiecare dintre noi pe acest pământ? Reușesc oare psihologia și științele actuale să explice extraordinara forță care ne ajută să ne urmăm drumul, în ciuda vicisitudinilor?
De-a lungul timpului, numeroși gânditori, filosofi, psihologi au încercat să identifice acel ceva din noi ce cu toții știm că există, care ne călăuzește viața, dar pe care nu-l găsim căutând în laboratoare sau în statistici. Unii l-au numit daimon, soartă, duh, înger păzitor. James Hillman îl numește „ghindă". Așa cum stejarul, până să ajungă falnicul copac pe care îl cunoaștem, este mai întâi o ghindă ascunsă în pământ, un proiect, o promisiune, la fel și noi, oamenii, ne naștem cu ideea a ceea ce urmează să devenim. Această carte prezintă exemplele grăitoare ale unor personalități din lumea artistică și politică, ale căror vieți arată că nimic nu este întâmplător. Antrenantă, ușor de urmărit, se adresează oricărui cititor aflat în căutarea propriului sine.

Viața umană este mult mai mult decât ne permit teoriile noastre să cunoaștem despre ea. Mai devreme sau mai târziu, ceva pare să ne cheme pe o anumită cale. Poate că acest „ceva" s-a manifestat sub forma unui moment singular, cândva, în copilărie, o clipă în care a apărut de nicăieri o urgență teribilă și fascinantă, o răsturnare ciudată a ordinii firești ce a creat loc pentru o profeție: asta este ceea ce trebuie să fac, asta trebuie să devin. Acesta sunt eu.
James Hillman

extinde
 

Detalii produs

Autor: James Hillman

Traducător: Florin Tudose

Data apariției: noiembrie 2017

Titlu original: The Soul's Code: In Search of Character and Calling

ISBN: 978-606-40-0109-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

James Hillman
James Hillman
Autor

James Hillman (1923-2011) a fost un psiholog american, profesor asociat la Insti...

vezi autor