TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Freud. Amurgul unui idol 978-973-50-2944-9
Freud. Amurgul unui idol

Freud. Amurgul unui idol

de Michel Onfray

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

«Psihanaliza este acea maladie al cărei leac pretinde că este.» (Karl KRAUS, citat de Michel Onfray în Post-scriptum la Amurgul)

Michel Onfray este profesor la Universitatea Populară din Caen, înfiinţată de el însuşi ca alternativă la învăţământul oficial. Că un profesor de filozofie se apucă să demonteze un mit al timpului nostru nu e un lucru nou. Filozofii au făcut asta dintotdeauna. Faptul însă că mitul vizat de el este cel construit în jurul întemeietorului psihanalizei, adică al unei discipline ce se vrea pur ştiinţifică, este mai puţin obişnuit. 
Dar Onfray este dispus să-şi asume toate riscurile ce decurg din încălcarea unui domeniu rezervat, arătând că tocmai caracterul ştiinţific al psihanalizei este problematic. De-a lungul a aproape cinci sute de pagini, autorul supune unei radiografii necruţătoare viaţa şi opera lui Sigmund Freud, neeludând nici aspectele vieţii sale de familie, nici avatarurile carierei sale profesionale, nici relaţia furtunoasă cu discipolii sau atitudinea faţă de gravele probleme politice ale vremii sale.
Portretul care prinde contur la capătul acestor pagini va contraria, poate; va genera – şi a şi generat – reacţii ulcerate. Sigur e însă ca nimeni dintre cei preocupaţi astăzi de ştiinţele umaniste nu va rămâne indiferent.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michel Onfray

Traducător: Emanoil Marcu, Vlad Russo

Data apariției: 2011

ISBN: 978-973-50-2944-9

Copertă: Paperback

Număr pagini: 464

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Humanitas

Titlu original: Le crepuscule d'une idole

Pagini: 464

Limba: Română

Hârtie: 120g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Psihologie și psihanaliză
Speciale >> Nonfiction
 
Cuvinte cheie:
psihanaliza,biografie,filosofie
 

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver

,,Dar o carte care pare că se inspiră dintr-un film cum se cheamă? Filmul trecut în paginile unei cărți ce identitate are? Cum se scrie această acțiune? Dar discuția asta cred că am să......“

citește mai mult
Michel Onfray
Michel Onfray
autor

Michel Onfray (n. 1959),...

vezi autor