TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Emoţiile induse de muzică. Corelate psihofiziologice şi diferenţe interindividuale AS-FRB-EIDMCP-12-N-001
Vezi
galerie

Emoţiile induse de muzică. Corelate psihofiziologice şi diferenţe interindividuale

de Felicia Rodica Balteş

Titlu apărut în colecția Psihologul expert la ASCR

Id: #231037

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autoarea aduce dovezi experimentale riguroase pentru a răspunde la aceste întrebări, folosind metode psihofiziologice în designuri de cercetare ingenioase, aplicate atât în laborator, cât şi în sala de spectacol. Studiul "de teren" cuprins în această carte este cu atât mai interesant cu cât autoarea a fost protagonista spectacolului Madama Butterfly, în pauzele căruia s-au făcut măsurătorile psihologice pe un eşantion de spectatori. 
Muzica, stimulii muzicali, generează cele mai intense, cele mai diverse şi cele mai multe emoţii pe o unitate de timp. Niciun alt stimul (verbal, imagistic, semantic etc.) nu are un astfel de potenţial. De aceea, stimulii muzicali se constituie într-un adevărat cod de reprezentare a emoţiilor - mult mai adecvat decât codurile imagistice, verbale sau semantice şi mult mai congruent cu organizarea sistemului nostru mintal, pe dubla axă a experienţei şi raţiunii - şi reprezintă cel mai eficient stimul evocator de reacţii emoţionale. 
Cartea ilustrează foarte elocvent anvergura teoretică şi metodologică pe care o are psihologia cognitivă a muzicii. Cu un accent asupra muzicii de operă (afinitate care se leagă de cariera de solist de operă a autoarei), cercetările incluse în această carte investighează original câteva aspecte interesante ale emoţiilor induse de muzică.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Felicia Rodica Balteş

Prefaţator: Mircea Miclea

Postfaţator: Andrei C. Miu

Data apariției: 2012

ISBN: 978-606-8244-57-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 204

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR

Teme: emoții