TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Criminalul palid. Psihologie judiciară și psihanaliză 978-606-719-893-5
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Criminalul palid. Psihologie judiciară și psihanaliză

Stephen J. Costello
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Psihologie-Psihoterapie
"Criminalul palid" își face intrarea în psihologie mulțumită lui Freud, primul teoretician care valorizează această inspirată...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-719-893-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Criminalul palid. Psihologie judiciară și psihanaliză
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Criminalul palid. Psihologie judiciară și psihanaliză de Stephen J. Costello apărută la editura Trei

"Criminalul palid" își face intrarea în psihologie mulțumită lui Freud, primul teoretician care valorizează această inspirată sintagmă forjată de Nietzsche în Așa grăit-a Zarathustra. Pentru Freud, "criminalii palizi" sunt cei care comit acte criminale dintr-o profundă vinovăție inconștientă. Pornind de aici, psihanalistul irlandez Stephen J. Costello construiește o viziune integratoare asupra tipologiei și motivațiilor "criminalui palid" sau nevrotic, aflat în vădită opoziție cu așa-numitul "criminal stacojiu" sau psihotic. Cartea alătură pentru prima oară reflecțiile asupra acestui subiect ale lui Sigmund Freud, Carl Gustav Jung, Melanie Klein, Donald Winnicott și Jaques Lacan, incluzând și contribuțiile psihiatriei clasice și evoluționiste, cu un accent aparte asupra rolului mediului familial în prefigurarea "criminalului palid".

Rezultatul este o ambițioasă teorie a criminalității și a resorturilor sale inconștiente. Cartea se adresează atât psihologilor și psihiatrilor, dar și specialiștilor din drept, securitate, siguranță și ordine publică.

Autor: Stephen J. Costello
Traducător: Nicoleta Dascălu, Vlad Vedeanu
Data apariției: martie 2017
Editura: Trei
Titlu original: The pale criminal: psychoanalytic perspectives
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
viziune, reflecție, rol
Stephen J. Costello - Autor
Stephen J. Costello, psihanalist și logoterapeut irlandez, a predat la Trinity College din Dublin. A scris cărți despre psihanaliza religiei și psihologia minciunii.
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinii editoriale
Autorul
”Efectul pe care criminalul îl exercită asupra noastră este întotdeauna unul de oroare și fascinație, reflectând criminalul prezent în fiecare dintre noi. Căci, după cum afirmă Jung, "suntem cu toții niște potențiali ucigași".
Autorul
”Acționând pentru a fi pedepsit, criminalul palid se eliberează de sentimentul de vinovăție care îl apasă. Criminalul comite activități interzise, tocmai pentru că sunt interzise și, acționând astfel, obține o ușurare sufletească, după cum observă Freud. Copleșit de un Supraeu sever, criminalul palid o apucă pe această cale, pentru a-și ușura povara vinovăției.”
Opinia cititorilor