TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Corpuri. Regândirea legăturii dintre minte și corp 978-606-40-0506-9
Corpuri. Regândirea legăturii dintre minte și corp
Vezi
galerie

Corpuri. Regândirea legăturii dintre minte și corp

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

de Susie Orbach

26 25 lei
-25% de la 35 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 23.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Corpuri. Regândirea legăturii dintre minte și corp de Susie Orbach apărută la editura Trei

Vrei să arăți ca o vedetă de cinema? Ca o intelectuală care posedă măsura optimă de sex-appeal, fără ca aceasta să fie excesivă? Ca un bancher cu înclinații artistice? Vrei ochi fumurii, sexy, glamour, cu vino-ncoace, senzuali, de păpușică... etc., etc.? Nicio problemă! În ziua de astăzi am ajuns să ne creăm propriile corpuri. Trupurile nu mai sunt văzute și trăite ca acea parte din noi pe care o îmbrăcăm, o parfumăm, cu ajutorul căreia alergăm și mergem sau pe care o dichisim; corpurile sunt cărțile noastre de vizită, aflate într-o continuă transformare, care fie ascund, fie trădează care ne sunt aspirațiile relativ la clasa socială, etnie sau gen. Dar care este prețul? Această carte formulează întrebări precum "de ce" și "cum" corpurile noastre au devenit atât de disponibile pentru a fi transformate; mai ales că aceste transformări care inițial par a fi stimulante dau apoi greș în a stopa durerea și ororile de care indivizii suferă și care, printre altele, țin de anxietate, rușine, sentimentul de a fi defect și de neiubit.

extinde

Detalii produs

Autor: Susie Orbach

Traducător: Simona Ligia Tutunaru

Data apariției: iunie 2018

ISBN: 978-606-40-0506-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Trei

Titlu original: Bodies

Pagini: 224

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Psihologie și psihanaliză
BooKAlert
Speciale >> Nonfiction
Speciale >> Doar TU și Trei
Speciale >> Catalog Cartepedia
Speciale >> Totul redus
Speciale >> Festivalul BookStock
Cuvinte cheie:
corp, transformare, sex-appeal

Opinii editoriale

Ideea nouă conform căreia trupurile noastre sunt și ar trebui să fie mai degrabă o creație individuală decât simplul rezultat al biologiei presupune faptul că trupul ajunge să solicite cantități enorme de energie și devine, în prezent, o sursă a unor dificultăți considerabile pentru mulți, mulți oameni. Aproape fără excepție, modul în care oamenii gândesc și se simt în legătură cu corpurile lor a ajuns să joace un rol din ce în ce mai important în concepția pe care o au despre ce este bine și ce este rău. Ei cred că trupurile lor reprezintă manifestarea fizică a adevăratului lor statut existențial.

Susie Orbach

Pe măsură ce îmbătrânim, este posibil să ne bazăm din ce în ce mai mult pe dispozitive protetice și să sperăm că vor fi produse medicamente pentru a opri pierderea memoriei. Dar acest lucru este foarte diferit față de dorința de a avea un corp trans-uman, o dorință care subliniază cât de instabilă și dezastruoasă poate fi în ziua de astăzi relația cu corpul nostru. Corpul a devenit mai degrabă o carcasă în care ne investim imaginația, decât un loc din care ne desfășurăm viața. Nu este o dovadă de luddism din partea mea să afirm că într-o lume în care relația cu corpul este una nebună, soluția nu constă în a fugi de materialitatea corpului, ci în a ne confrunta cu dificultățile pe care corpurile noastre le pun în plan psihic, personal și social. 

Susie Orbach

Opinia cititorilor