TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cazul domnișoarei R. Interpretarea unei povești de viață TR-ALA-CDRIUP-18-N-001
Cazul domnișoarei R. Interpretarea unei povești de viață
Vezi
galerie

Cazul domnișoarei R. Interpretarea unei povești de viață

de Alfred Adler

Titlu apărut în colecția Psihologie-Psihoterapie la Trei

Id: #254430

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

In timp ce ideile teoretice ale lui Alfred Adler sunt bine cunoscute si acceptete de catre cititorii romani, cazurile sale au ramas pana in acest moment invaluite de mister. Cartea de față, care contine povestea vietii si nevrozei domnișoarei R. prezentată de Alfred Adler unui grup de psihiatri și psihologi din Viena, constituie o premiera absoluta. Cititorul va avea șansa de a urmări îndeaproape modul în care conceptele și principiile psihologiei individuale formulate de Adler sunt aplicate pentru a înțelege suferința nevrotică a pacientei. Scrisă într-un limbaj accesibil, cartea conține numeroase exemple de comportamente nevrotice intalnite frecvent întâlnite în viața cotidiană. 





extinde
 

Detalii produs

Autor: Alfred Adler

Traducător: Vlad Vedeanu

Data apariției: mai 2018

Titlu original: The case of miss r:the interpretation of a life story

ISBN: 978-606-40-0505-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

În această carte procedez așa cum fac în cabinetul meu atunci când ascult pentru prima oară povestea unui pacient. Comentariile asupra poveștii nu se bazează pe o cunoaștere mai bună a faptelor decât aceea deja disponibilă cititorului. Intenționat, procedez într-o manieră nepremeditată și spun povestea așa cum mi-a fost transmisă, oferindu-mi interpretarea în timp ce o citesc pentru prima dată. La fiecare propoziție, la fiecare cuvânt al pacientei, mă gândesc: Care este adevărata semnificație a ceea ce spune? Care este atitudinea acestei persoane față de viață? Ce înseamnă cuvintele ei în lumina faptelor ei? Cum face față cerinţelor vieții? Cum se poartă cu semenii săi, cu alte ființe umane? Cum își îndeplinește datoriile (sau eșuează în a le îndeplini)? Tinde ea spre realitate sau spre iluzie?

Aldred Adler

Cazurile de nevroză se asemănă într-o oarecare măsură. Povara unei nevroze este întotdeauna aceeași: anxietatea anticipării eșecului în viața socială. Ca efect al unei astfel de anxietăți, nevroza apare în forma eliberatoare a unei boli care îl absolvă pe „suferind" de întreaga responsabilitate și care, de fapt, nu este nici mai mult nici mai puțin decât o adevărată fugă de pericolul anticipat. 

Alfred Adler