TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Societate civilă, democraţie şi construcţie instituţională PO-ART-SCDICI-16-N-001
Societate civilă, democraţie şi construcţie instituţională
Vezi
galerie

Societate civilă, democraţie şi construcţie instituţională

de Arpad Todor

Titlu apărut în colecția Științe politice. Opus la Polirom

Id: #246903

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Relaţia societăţii civile cu statul a avut o evoluţie sinuoasă de-a lungul timpului. Volumul prezintă în special relaţia acesteia cu instituţiile politice, dar şi aportul său la construirea democraţiei. A fost societatea civilă un nucleu democratic de la început sau s-a dezvoltat treptat în această direcţie? Cât de activă este acum în protejarea democraţiei şi a statului de drept? Pentru a răspunde la aceste întrebări, sunt analizate implicarea ONG-urilor în procesul de consultare publică, în promovarea bunei guvernări şi a calităţii activităţii politice sau problematica finanţării sectorului nonguvernamental. De asemenea, sînt luate în considerare efectele educaţiei şi încrederii asupra angajamentului civic, precum şi rolul unor organizaţii cu obiect de activitate specific. Lucrarea se bazează pe numeroase exemple concrete, studii şi cercetări de teren efectuate de autori, oferind o radiografie a societăţii civile româneşti.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Arpad Todor

Coordonator: Cristian Pîrvulescu, Andrada Nimu

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-973-46-6304-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: societate

 

Opinii editoriale

„Prin natura sa «politică», societatea civilă nu se poate izola – chiar atunci când nu recunoaşte acest lucru – de dezbaterea ideologică şi de frământările politice ale societăţii contemporane. De aceea, pentru o mai bună înţelegere a dimensiunii conceptului în prezent, este necesară o revizitare a sa din perspectiva evoluţiilor în egală măsură teoretice şi practice. Este ceea ce îşi propun autorii acestui volum, prin care se încearcă să se realizeze o radiografie a societăţii civile, cu un accent particular asupra celei româneşti.”

Cristian Pîrvulesci

„Cât de activă este societatea civilă în protejarea democrației și a statului de drept? Care sunt principalele obstacole în calea unei implicări mai ample a societății civile în procesul de luare a deciziilor la nivel local și central? Cum pot fi stimulați cetățenii să se implice în luarea deciziilor care vizează comunitatea? Volumul răspunde la aceste întrebări pornind de la studiile și cercetările de teren efectuate de autori, care analizează implicarea ONG-urilor în procesul de consultare publică și în promovarea bunei guvernări, problematică finanțării sectorului neguvernamental, precum și rolul unor organizații cu obiect de activitate specific. Bazate pe o amplă bibliografie adusă la zi, informațiile oferite sunt de interes atâît pentru politologi și analiștii politici, cât și pentru membrii organizațiilor civile sau pentru publicul larg interesat de o analiză a societății civile din România.”

Andrada Nimu, Arpad Todor