TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Revolta. În tranșeele luptei împotriva globalizării PO-NAE-RNTLMG-20-N-001
Revolta. În tranșeele luptei împotriva globalizării
Vezi
galerie

Revolta. În tranșeele luptei împotriva globalizării

de Nadav Eyal

Id: #317406

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Combinație de reportaj, viniete pătrunzătoare și analize originale, Revolta arată că stânga și dreapta au multe în comun. Străbătând lumea de la un capăt la celălalt, Eyal stă de vorbă cu mineri dezamăgiți din Pennsylvania, grupuri anarhiste de la periferia Atenei și neonaziști germani și relatează despre un oraș japonez unde ratele natalității se prăbușesc și despre familii de refugiați sirieni pe care le-a însoțit de pe țărmurile Greciei până la destinația lor, în Germania. În aceste relatări la timpul prezent, Eyal împletește lecții ale trecutului, de la Războaiele Opiului din China până la colonialismul din Haiti și Planul Marshall. Prin aceste legături istorice, el arată că rădăcinile revoltei au fost mereu adânci și puternice și că, în loc să privim răzvrătirile actuale ca făcând parte dintr-un fenomen trecător, ar trebui să recunoaștem că revolta este noul statu-quo al lumii globalizate în care trăim.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nadav Eyal

Traducător: Miruna Andriescu

Data apariției: octombrie 2020

ISBN: 978-973-468-232-4

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„O relatare bine scrisă, care te pune pe gânduri, despre actuala criză a globalizării. Nu toată lumea va fi de acord cu interpretarea lui Eyal, dar puțini vor rămâne indiferenți.”

Yuval Noah Harari, autor al bestsellerului Sapiens

„Revolta care frământă lumea de azi va ajunge să-l obsedeze pe cititorul acestei convingătoare și pătrunzătoare epopei despre criza globalizării și a ordinii liberale, rodul gândirii profunde a lui Eyal, un scriitor integru și foarte talentat. O lectură obligatorie pentru orice cititor serios.”

Ehud Barak, fost prim-ministru al Israelului
Nadav Eyal
Nadav Eyal
Autor

Nadav Eyal este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Israel, cîștigător...

vezi autor