TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iarnă la Kremlin. Rusia și a doua venire a lui Vladimir Putin PO-ROS-ILKRIA-20-N-001
Iarnă la Kremlin. Rusia și a doua venire a lui Vladimir Putin
Vezi
galerie

Iarnă la Kremlin. Rusia și a doua venire a lui Vladimir Putin

de Robert Service

Id: #317939

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Vladimir Putin domină politica rusă de mai bine de două decenii. Înainte de el, ţara a traversat o perioadă de relaxare şi dezvoltare odată cu perestroika lui Mihail Gorbaciov – perioadă despre care unii au afirmat că ar fi primăvara rusă. După prăbuşirea regimului sovietic în 1991 şi alegerea lui Boris Elţîn ca preşedinte a început vara: Rusia avea o economie de piaţă şi spera să joace în continuare un rol important pe scena lumii. Elţîn i-a cedat însă conducerea prim-ministrului său, Vladimir Putin. Cu el, a venit iarna la Kremlin: Putin a redus libertăţile democratice şi civice, a relaxat controlul asupra serviciilor de securitate şi a permis un cult oficial al superiorităţii sale. În paralel, a încercat să reimpună Rusia ca mare putere armată, ordonând anexarea Crimeei şi intervenţia în războiul civil sirian. Dar, deşi este hotărât să-şi impună voinţa nu doar în cercul restrâns al puterii şi asupra societăţii ruse, ci şi pe plan mondial, Putin nu are un viitor sigur cât timp ţara sa se confruntă cu probleme economice şi în relaţiile internaţionale. Bun cunoscător al Rusiei, Robert Service face un portret al omului care o conduce şi ne arată ce s-ar putea întâmpla în viitorul apropiat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Service

Traducător: Adina Avramescu

Data apariției: noiembrie 2020

ISBN: 978-973-468-260-7

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Un portret magistral al lui Putin şi al Rusiei.”

Daily Telegraph

„Volumul abordează politica internă, politica externă, economia şi chestiunile militare, reprezentând o introducere comprehensivă pentru cei care nu cunosc subiectul. Şi, ca orice carte bună, îi va incita pe cei care îl cunosc.” 

Literary Review

„Service este un istoric prea bun ca să încerce să reunească acţiunile lui Putin într-o strategie coerentă. El descrie un lider care încearcă să improvizeze răspunsuri la o serie de crize.”

Times Literary Supplement
Robert Service
Robert Service
Autor

Robert Service este membru al Academiei Britanice şi al Colegiului St Antony din...

vezi autor