TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Frontiera neliniştită. Rivali emergenţi, aliaţi vulnerabili şi criza puterii americane CO-JJG-FNREAV-18-N-001
Frontiera neliniştită. Rivali emergenţi, aliaţi vulnerabili şi criza puterii americane
Vezi
galerie

Frontiera neliniştită. Rivali emergenţi, aliaţi vulnerabili şi criza puterii americane

de Wess Mitchell, Jakub J. Grygiel

Id: #256123

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De la Marea Baltică la Marea Chinei de Sud, state autoritare, dornice de afirmare simt că este momentul de a reînvia vechi imperii ori de a clădi unele noi, în defavoarea Americii. Sperând că declinul Statelor Unite este real, naţiuni precum Rusia, Iran şi China apelează la manevre agresive pentru a afla cât de puternic este angajamentul Washingtonului faţă de zonele critice din punct de vedere strategic şi în ce măsură liderii americani sunt dispuşi să-şi protejeze aliaţii din regiuni îndepărtate.

Frontiera neliniştită explică de ce Statele Unite au din nou nevoie de o strategie globală, care să folosească reţeaua alianţelor de la frontiere pentru a spori costurile unei agresiuni militare din partea puterilor revizioniste în secolul XXI.
Grygiel şi Mitchell ne arată cum numeroase puteri emergente fac uz de un arsenal de tehnici neconvenţionale pentru a pune la încercare forţa Americii simultan în mai multe regiuni şi cum rivali şi aliaţi deopotrivă învaţă din modul în care America gestionează crizele globale interconectate, pentru a-şi rectifica şi perfecta propriile strategii. Lucrarea demonstrează de ce este necesar ca Statele Unite să-şi întărească alianţele din rimland-ul Eurasiei, alianţe ce reprezintă cea mai bună linie de apărare a Americii în calitate de putere maritimă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Wess Mitchell, Jakub J. Grygiel

Traducător: Ondine-Cristina Dăscăliţa

Data apariției: iunie 2018

ISBN: 978-973-711-599-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 316

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Comunicare.ro