TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Instruirea bazată pe înțelegere. Cum îi sprijinim pe elevi să învețe eficient DP-IOA-IBPNCI-21-N-001
Instruirea bazată pe înțelegere. Cum îi sprijinim pe elevi să învețe eficient
Vezi
galerie

Instruirea bazată pe înțelegere. Cum îi sprijinim pe elevi să învețe eficient

de Ion Albulescu

Id: #370039

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Instruirea bazată pe înţelegere. Cum îi sprijinim pe elevi să înveţe eficient face parte din colecția Sinteze de pedagogie și vă prezintă semnificaţiile complexe ale conceptelor de „predare” şi de „învăţare”, modalităţile efective de realizare, condiţiile şi factorii de care depinde eficienţa acestor demersuri, astfel încât şcoala să asigure o educaţie de calitate pentru toţi elevii.

 

Accentul se pune pe necesitatea și importanța înțelegerii de către elevi a conținuturilor instruirii, ca o condiție a reușitei în eforturile lor de învățare, o învățare bazată pe înțelegere, și nu pe memorarea mecanică.

 

Profesorilor le este adresat îndemnul de a depăși formalismul, stereotipiile, abordările nivelatoare, care se dovedesc a fi sterile și ineficiente. Ei trebuie să vină în întâmpinarea diferitelor nevoi și interese ale elevilor, să permită stiluri și ritmuri diferite de învățare, pentru a-i sprijini pe toți în învățare și dezvoltare. Întreaga abordare se bazează pe evoluții conceptuale din domeniul științelor educației susceptibile de a-i provoca cititorului analize și reflecții care să stea la baza eforturilor de îmbunătățire a propriilor practici didactice.

 

Există o relație directă între explicația oferită de profesor în timpul activității și înțelegerea de către elev a conținutului de învățat. Inițierea și sprijinirea proceselor de învățare ale elevilor, prin explicații adecvate din partea profesorului, este însă una dintre cele mai complexe sarcini didactice și, totodată, una dintre cele mai solicitante.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Albulescu

Data apariției: martie 2021

ISBN: 978-606-048-291-8

EAN-13: 5948495004620

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Didactica Publishing House

Ion Albulescu
Ion Albulescu
Autor

Prof. univ. dr. habil. Ion Albulescu este directorul Departamentului de Ştiinţe...

vezi autor