TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fake news, hateri și cyberbullying
Vezi
galerie

Fake news, hateri și cyberbullying

de Mauro Munafò

Titlu apărut în colecția Argument la Curtea Veche

Id: #381711

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cui servesc și cum să te ferești
 

Descriere produs

Cine produce fake news și de ce? Care este originea primelor știri false și cum le putem combate? Mauro Munafò caută răspunsuri la aceste întrebări și explorează multe dintre problemele conexe, pentru binele comunităților online, din care toți am ajuns să facem parte.


Fake news este o carte alcătuită după regulile nescrise ale publicațiilor online ale momentului. Toate capitolele confruntă și explică fenomene digitale din sfera știrilor false sau a practicilor apărute odată cu internetul și propagate prin intermediul rețelelor de socializare. În paginile ei sunt propuse soluții pentru tehnologii precum deepfake și realități ca cyberbullyingul și sunt prezentate cele mai elocvente exemple de situații pe care ar trebui să le evităm ca să rămânem în siguranță online.



Ilustrațiile Martei Pantaleo și textul lui Mauro Munafò ne poartă într-o călătorie de redescoperire a știrilor false, de la primele surse istorice care le-au consemnat până în zilele noastre. Găsim în placheta lui Munafò atât curiozități despre fake news, cât și nenumărate situații reale în care minciunile au pus în pericol viața unor nevinovați. El pledează aici cu multă rigurozitate pentru verificarea informațiilor, clemență în mediul online și acțiune împotriva agresorilor digitali.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mauro Munafò

Ilustrator: Marta Pantaleo

Traducător: Diana Ilie

Data apariției: august 2021

Titlu original: Fake News, Haters & Cyberbullismo. A chi servono e come difendersi

ISBN: 9786064409744

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: societate

 

Opinii editoriale

Autorul explică pe înțelesul tuturor cum poate fi evitată și combătută latura întunecată a rețelei.

TGCOM24

Oportunitățile oferite de internet îi pun laturile negative într-un con de umbră. Fără să ignorăm acest fapt, trebuie să înfruntăm câteva dintre problemele care decurg de aici.

din Raportul UNESCO privind hărțuirea online, 2015

O carte ca un vademecum despre soluțiile pe care le putem adopta ca să participăm la securizarea mediilor digitale atât prin dezmințirea știrilor false și a dezinformărilor, cât și prin adoptarea unei conduite care să descurajeze haterii și să apere pe termen lung potențialele victime ale cyberbullyingului.”

Editor
Mauro Munafò
Mauro Munafò
Autor

Mauro Munafò s-a născut în provincia Messina și a urmat științele comunică...

vezi autor
Marta Pantaleo
Marta Pantaleo
Ilustrator

Marta Pantaleo este considerată una dintre cele mai interesante voci din rândul...

vezi autor