TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ultimul Leonardo. Viața secretă a celei mai scumpe picturi din lume RA-BEL-ULVSAC-21-N-001
Ultimul Leonardo. Viața secretă a celei mai scumpe picturi din lume
Vezi
galerie

Ultimul Leonardo. Viața secretă a celei mai scumpe picturi din lume

de Ben Lewis

Titlu apărut în colecția Biblioteca Rao la RAO

Id: #368078

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Sub penița unui istoric de artă, ia naștere în volumul Ultimul Leonardo povestea palpitantă a unei picturi menite să construiască sau să distrugă reputația savanților, a restauratorilor, a comercianților, dar și a miliardarilor, a regilor sau a șeicilor. Călătoria la care sunt invitați cititorii împletește secole, destine, povești adevărate (sau false?), alături de vieți personale, corupție și politică. Este un drum de-a lungul căruia Arta (cu majusculă) încearcă să aibă ultimul cuvânt, deși nu reușește întotdeauna. În final, fiecare dintre noi se va întreba dacă răspunsul la întrebarea „Îi aparține, cu-adevărat, Salvator Mundi lui Leonardo da Vinci?" este chiar atât de important. Sau contează doar faptul că un giuvaer creat în urmă cu cinci secole a fost scos la iveală, iar lumea a simțit că este instantaneu electrocutată.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ben Lewis

Data apariției: martie 2021

ISBN: 9786060065098

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: RAO

 

Opinii editoriale

"Un mister bogat in detalii... In timp ce Lewis relateaza incercarea de a atribui pictura lui [Leonardo] da Vinci, el descopera o lume uimitor de disfunctionala a muzeelor, galeriilor de arta, a caselor de licitatii si a colectionarilor. Este o lume scaldata in neincredere, suspiciune, dar atrasa irezistibil de recompensele financiare. Arta, lacomia si furtul creeaza o poveste plina de viata a intrigilor."

Kirkus Reviews

"Asa cum arata istoricul si criticul de arta Ben Lewis in investigatia sa detaliata si captivanta legata de istoria, descoperirea si vanzarile succesive ale acestui tablou, stabilirea adevarului se dovedeste a fi aproape imposibila."

Michael Prodger, The Sunday Times