TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Hoţul de artă al lui Hitler MP-SUR-HDAALH-18-N-001
Hoţul de artă al lui Hitler
Vezi
galerie

Hoţul de artă al lui Hitler

de Susan Ronald

Id: #254007

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În noiembrie 2013, în lume s-a declanşat o adevărată furtună mediatică odată cu anunţul descoperirii a peste 1 400 de lucrări de artă, o comoară inestimabilă,  în apartamentul de 100 m2 al lui Cornelius Gurlitt, fiul „negustorului de artă al lui Hitler”, Hildebrand Gurlitt. Acest om, potrivit tuturor arhivelor de venituri şi taxe din Germania, nu avea niciun cont bancar, nu plătise taxe niciodată şi nu beneficiase de servicii sociale, trăind într-o misterioasă lume a umbrelor, plină de ascunzători şi secrete.

În această carte absolut captivantă, Susan Ronald expune viclenia, lăcomia şi ipocrizia cu care complicii lui Hitler s-au îmbogăţit după pofta inimii de pe urma suferinţei umane, jefuind colecţii de artă ale muzeelor Europei şi ale evreilor şi alimentând prin vânzările de „artă degenerată” maşinăria de război nazistă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Susan Ronald

Data apariției: mai 2018

ISBN: 978-606-910-079-0

Copertă: Paperback

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

 

Opinii editoriale

"ar fi o gravă eroare să credem că furtul de artă este cumva un delict minor al epocii naziste. De fiecare operă de artă este ataşată cel puţin o tragedie umană şi o moarte."

                                         

Autoarea