TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ierusalim. Biografia unui oraș TR-SSM-IERBUO-12-P-001
Vezi
galerie

Ierusalim. Biografia unui oraș

de Simon Sebag Montefiore

Id: #212654

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ierusalimul este orașul universal, capitala a două popoare, sanctuarul a trei religii; este trofeul râvnit de trei imperii, locul Judecăţii de Apoi și câmpul de bătălie al ciocnirii de astăzi dintre civilizaţii.

De la regele David la Barack Obama, de la nașterea iudaismului, creștinismului și islamismului la conflictul palestiniano-israelian s-au scurs 3000 de ani de credinţă, masacre, fanatism și coexistenţă a mai multor religii.

Personalităţile care și-au lăsat amprenta asupra orașului sunt numeroase: de la Solomon, Saladin și Suleiman Magnificul la Cleopatra, Caligula și Churchill; de la Abraham la Iisus și Mahomed; de la figurile lumii antice – regina Isabela, Nabucodonosor, Irod și Nero la numele cu rezonanţă ale timpurilor moderne – Kaiser, Disraeli, Mark Twain, Rasputin și Prinţul Lawrence al Arabiei. Regi, împăraţi, profeţi, poeţi, sfinţi, cuceritori și femei ușoare. Biografia Ierusalimului se scrie prin războaie, lupte sângeroase pentru putere, atrocităţi comise în numele credinţei sau idile fulgerătoare.

extinde
 

Detalii produs

Titlu original: Jerusalem. The Biography

ISBN: 978-973-707-619-9

Copertă: Paperback

Număr pagini: 556

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

Absolut spectaculoasă. O carte minunată.

Bill Clinton

Un portret amplu și uluitor al Ierusalimului. O lectură irezistibilă de la prima la ultima pagină.

The Sunday Times

Istoria Ierusalimului, alcătuită de Montefiore, este rodul îmbinării dintre pasiune și erudiţie. O realizare impresionantă.

The Independent

Probabil că există un Ierusalim ceresc; însă cu singuranţă există unul terestru. Meritul cel mai de seamă al acestei cărţi este faptul că reușește să le adune pe amândouă într-o biografie monumentală.

Daily Telegraph
Simon Sebag Montefiore
Simon Sebag Montefiore
Autor

Simon Sebag Montefiore este istoric, scriitor, membru al Royal Society of Litera...

vezi autor