TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Islamiștii europeni CO-RSL-ISLAME-17-N-001
Islamiștii europeni
Vezi
galerie

Islamiștii europeni

de Robert S. Leiken

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #248819

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Islamiștii europeni comandă acum cartea online, scrisă de Robert S. Leiken și apărută în colecția Corint Istorie la editura Corint.

Robert S. Leiken urmărește destinele primei generații de imigranți musulmani, dar și angoasele urmașilor lor. Pornind narațiunea din îndepărtatele sate ale Orientului Mijlociu, prin intermediul personajelor sale, autorul ne aduce în prezent, în capitalele Europei Occidentale, cu ghetourile și cartierele lor populate de imigranți. Cartea ne ajută să pătrundem în cotidianul islamiștilor, să cunoaștem moscheile radicalizate, să descoperim universul jihadiștilor și să aflăm ultimele gânduri ale atentatorilor sinucigași. Această analiză istorică, sociologică, teologică și antropologică ne avertizează că incoerența strategiilor față de problema terorismului se datorează confundării protestatarilor cu islamiștii, a musulmanilor pașnici cu fundamentaliștii, a slujitorilor Islamului cu jihadiștii, a imigranților din prima generație cu urmașii lor. Islamiștii europeni este prima carte care, combinând reportajul și narațiunea, analizează amenințarea teroristă islamistă în Europa într-o manieră obiectivă și pătrunzătoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert S. Leiken

Traducător: Sorin Șerb

Data apariției: mai 2017

ISBN: 978-606-793-102-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 528

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: terorism

 

Opinii editoriale

„Robert S. Leiken scrie într-un stil accesibil. Bazându-se pe o documentare solidă, autorul prezintă diferite puncte de vedere care îl ajută pe cititor să aibă imaginea de ansamblu a problemei.”  

Dilwar Hussain, The Muslim World Book Review

„O prezentare critică a contextului istoric care a dus la declanșarea confictului între comunitățile de musulmani din Europa și statele occidentale.”  

Washington Times

„Prin cercetari amănunțite și interviuri, acest volum studiază dinamica politică și socială care a condus la apariția extremismului islamist printre membrii celei de-a doua generații de imigranți musulmani.” 

Joshua Sinai, Perspectives on Terrorism