TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Riposta. Spionajul israelian și masacrul de la München din 1972 CO-AJK-RSIIMD-19-N-001
Riposta. Spionajul israelian și masacrul de la München din 1972
Vezi
galerie

Riposta. Spionajul israelian și masacrul de la München din 1972

de Aaron J. Klein

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #264083

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O cartea despre evenimentele reale care au stat la baza celebrului film  München, în regia lui Steven Spielberg.

Aaron J. Klein, laureat al Premiului „Henry Luce” pentru jurnalism acordat de Time Inc, relatează, în premieră, întreaga poveste a masacrului comis în timpul Jocurilor Olimpice de la München din 1972 și a operațiunii antiteroriste puse la cale ulterior de Israel. Reușind să discute pentru prima oară cu mai mulți agenți ai Mossad-ului și beneficiind de o foarte bună cunoaștere a intelligence-ului israelian, Klein elimină miturile și informațiile greșite propagate de cărțile, filmele și articolele apărute până acum cu privire la „războiul din umbră” dus împotriva organizației Septembrie Negru și a altor grupări teroriste asociate. În această carte fascinantă, sunt dezvăluite date necunoscute publicului larg despre cine a fost și cine nu a fost ucis în acel atac, despre cum s-au desfășurat lucrurile atunci, despre țintele care au fost lovite și cele care au fost ratate. În cele din urmă, Klein demonstrează că reacția Israelului la atentatul de la München nu a fost doar o răzbunare, așa cum s-ar crede. Dezvăluind scopurile tactice și strategice ale operațiunii israeliene, autorul Ripostei ne ajută să tragem concluzii extrem de relevante cu privire la una dintre cele mai importante campanii antiteroriste din istorie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aaron J. Klein

Traducător: Alina Popescu

Data apariției: august 2019

ISBN: 978-606-793-630-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: terorism

 

Opinii editoriale

„Sobră, precisă și echilibrată... Detaliile sugestive, stilul concis și direct al lui Klein dau cărții suspansul și intriga specifice unui bun roman de spionaj, aruncând totodată o rază de lumină în universul tenebros al terorismului, misiunilor secrete și asasinatelor.”

Contra Costa Times

„O scriitură alertă... Prin dezvăluirile sale, Klein le oferă cititorilor o viziune mai pătrunzătoare asupra incidentului de la München, ca și asupra acțiunii de urmărire a celor vinovați, declanșată în anii care au urmat.”

MetroWest Daily News