TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Regina Maria. Flori de portocal LE-RMA-REMFDP-18-N-001
Regina Maria. Flori de portocal
Vezi
galerie

Regina Maria. Flori de portocal

de Regina Maria a României

Id: #262960

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Paginile care urmează reprezintă o selecție atent realizată a unora dintre cele mai expresive, uneori surprinzătoare, adesea relevante și revelatorii, dar întotdeauna pline de înțeles, vorbe ale Reginei Maria a României. Firește, fără urmă de pretenție a exhaustivității.
Este cunoscut faptul că Regina Maria a fost și o scriitoare desăvârșită, martore fiind sutele de pagini care au rămas în urma Majestății Sale. Pe lângă stilul remarcabil, Regina a presărat în multe dintre scrierile sale și bucăți din experiența sa vastă de viață, rezultând astfel texte, fraze, propoziții cu o volabilitate fără margini în timp și în spațiu. Exact ca cele pe care le veți citi în acest album. Și pe care, trag nădejde, vi le veți aminti și odată ce cartea va fi închisă, la nevoie sau, pur și simplu, de și cu plăcere.
Astfel întră în discuție scopul, dar în același timp și noutatea acestui volum, care aduce în fața cititorului câteva dintre cele mai sugestive mesaje ale Reginei, scrise de-a lungul vieții, organizate într-o manieră originală. Deși aparțin unei alte epoci - și, cel puțin pe alocuri, este recomandat să ținem cont și de acest lucru - pasajele semnate de Regina Maria din acest album își păstrează, cred, în foarte mare măsură, actualitatea și relevanța.
[...]
Pe Iângă faptul că reprezintă un tablou frumos, titlul volumului - Flori de portocal - are, bineînțeles, și o semnificație. Este aproape imposibil să nu îți rămână întipărită în memorie (mie mi-a rămas) imaginea florilor de portocali din camera Reginei Victoria, imagine pe care Regina Maria o descrie în memoriile sale în mai multe rânduri, ca fiind o adevărată fascinație a copilăriei. Imaginea și da, desigur, aroma! Mai mult de atât, un alt cadru dublează valoarea acestei amintiri parfumate din copilărie, cel din ziua nunții Reginei Maria cu Regele Ferdinand, când mireasa a purtat o coroniță în care erau prinse gingașe flori albe de portocal dulce. (Mihaela Simina)
extinde
 

Detalii produs

Autor: Regina Maria a României

Editor: Mihaela Simina

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-606-8814-99-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 118

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Libris Editorial

Regina Maria a României
Regina Maria a României
Autor

Regina Maria a României (1875-1938), născută Marie Alexandra Victoria de Saxa-Co...

vezi autor
Mihaela Simina
Mihaela Simina
Editor

Mihaela Simina este istoric specializat în relații internaționale, co-autor, al...

vezi autor