TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Reflecţii asupra unui secol XX uitat. Reevaluări 978-973-46-1753-1
Vezi
galerie

Reflecţii asupra unui secol XX uitat. Reevaluări

de Tony Judt

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Transformarile rapide din ultimele decenii ne fac sa uitam la fel de repede trecutul recent, devenit deja istorie. In acest volum ce reuneste 24 de eseuri, Judt ne reaminteste ca trecutul nu dispare niciodata complet si ca secolul XXI e marcat de aceleasi pericole ca si secolul XX. Este remarcabila varietatea subiectelor abordate, de la atractia, astazi inexplicabila, pe care a exercitat-o marxismul in secolul XX si eclipsa intelectualilor in viata publica la ascensiunea statului in politica si economia natiunilor occidentale si declinul liberalismului in Statele Unite.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tony Judt

Traducător: Doris Mironescu, Lucia Dos

Data apariției: 2011

ISBN: 978-973-46-1753-1

EAN-16: 978973461753

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 368

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Editura: Polirom

Pagini: 368

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Istorie
Speciale >> Nonfiction
 
Cuvinte cheie:
politologie, eseuri, marxism, declinul liberalismului
 

Opinii editoriale

"Pentru publicul romanesc, prea adesea expus unor discursuri maniheice izvorite din inselatoare certitudini, analizele nuantate ale lui Tony Judt pot fi un util vaccin, care ne aminteste ca dincolo de extreme si de oportunistii lipsiti de alte repere decit egoismul absolut, mai exista si cai ale verticalitatii morale si luciditatii intelectuale, cum ar fi, de exemplu, sensibilitatea de stinga impregnata de valorile democratice si consecvent adversara comunismului. Dincolo insa de „mesaj”, eseurile lui Tony Judt invita la revizitarea complexitatii si bogatiei umane a secolului al XX-lea si sint un festin pentru toti cei impatimiti de lectura intelectuala."

septembrie 2011, Dilemateca, nr. 64 - Bogdan Murgescu

"Tony Judt este istoricul nonconformist si analistul incomod al realitatii imediate. Judt citeste si citeaza cu nesat biografiile marilor intelectuali. Sint analizate multe carti de corespondenta, memorii, “vieti”. Daca vreti sa-l vedeti pe acel Judt incredibil de bine lipit de actualitate, de problemele zilei, cititi-i si aceasta culegere de eseuri. Am sentimentul ca in urmatorii ani vom tot reveni si vom tot redescoperi textele sale. Pentru ca avem nevoie de un spirit de om de stiinta curatat de toata fanfaronada academica si dotat cu un bun-simt al comunicarii fabulos. Vom regreta probabil ca si el pierderea unor valori europene discrete si solide, altele decit cele vinturate toata ziua in pliante de propaganda."

nr. 307 - 26 martie, Suplimentul de cultură - Costi Rogozanu

"Daca mai exista astazi un scriitor «orwellian» (in sensul bun al cuvintului), acesta este Tony Judt. Judt nu cruta pe nimeni, iar aceasta si claritatea stilului fac lectura la fel de atractiva ca atunci cind citesti un jurnalist. Forta scrierii sale este accentuata de obisnuita rigoare academica. Judt incearca sa mentina vii in constiinta contemporanilor acele evenimente si argumente care par a fi devenit de mult istorie, dar care sint in egala masura experiente recente.” 

The New York Review of Books

"Putini se pot compara cu Tony Judt, nu numai un istoric de prim rang, ci si un politicologue (termen pentru care nu avem inca un echivalent) ce face din implicare o chestiune de onoare.” 

The New York Times

"O lucrare indispensabila scrisa de unul dintre cei mai importanti autori de scrieri politice de astazi.” 

The Guardian

"Probabil cea mai importanta colectie de eseuri despre istoria politica, diplomatica, sociala si culturala a secolului trecut.” 

Forbes
Tony Judt
autor

Tony Judt (1948‑2010) a fost profesor de studii europene la New York...

vezi autor