TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Puncte cardinale îndepărtate. București – Helsinki – Tokyo – Canberra CD-COV-PCNBHT-16-N-001
Puncte cardinale îndepărtate. București – Helsinki – Tokyo – Canberra
Vezi
galerie

Puncte cardinale îndepărtate. București – Helsinki – Tokyo – Canberra

de Constantin Vlad

Id: #246499

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cu ani în urmă, în 2011, o primă versiune a lucrării de fată apărea sub egida Academiei Oamenilor de Stiintă din România. Întrucât editarea ei era sponsorizată de Niro Investment Group, cele 200 de exemplare tipărite au fost distribuite unor biblioteci publice și unor personalităti cu preocupări în domeniu. Nici un exemplar n-a ajuns insă în librării Este ceea ce se petrece cu această ediție, împrejurare ce pune cartea la îndemână cititorilor potențiali.

Această ediție apare sub un titlu într-o măsură schimbat. Anume, în prima editare cartea s-a numit Puncte Cardinale Indepărtate: Helsinki – Tokyo – Canberra. Cu subtitlul „Note ale unui fost ambasador al Romaniei”. Titlul ediției de fată reflectă mai adecvat cuprinsul cărtii. Această, întrucât la punctele cardinale este adăugat Bucureștiul, al cărei reprezentant diplomatic am fost în capitalele respective, în plus unele acțiuni descrise precedând sau având loc după angajarea mea în serviciul diplomatic al tării.

Sper că cititorul de azi să găsească interesantă urmărirea acestor pagini, care cuprind descrieri, experiențe, impresii ale unui diplomat insărcinat să reprezinte România în trei tări, aparținând nu numai geografic unor continente diferite, dar în mare măsură unor civilizații specifice. Încredințez cartea tiparului, cu speranța, că ea va răspunde unui astfel de interes. Îl asigur pe cititor că ceea ce se scrie între coperțile ei este reprodus cu onestitate și acuratețe, elementele – inevitabile ! – de subiectivitate rămanand în limitele normale ale unei scrieri care se vrea o expresie a unor realităti, fapte, și a reflecției asupra acestora.

Dacă acest tel urmărit de mine în calitate de autor va fi atins o va arăta destinul cărtii, mai concret ecoul său în rândul celor interesați de literatura memorialistică, în acest caz dedicată unui domeniu atât de specific și incitant cum este diplomația.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin Vlad

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-606-537-315-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cetatea de Scaun