TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Hollywood la Phenian 978-606-793-073-3
Hollywood la Phenian
Vezi
galerie

Hollywood la Phenian

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

de Paul Fischer

33 75 lei
-10% de la 37,5 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 22.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Hollywood la Phenian de Paul Fischer apărută la editura Corint

Colecția Corint Istorie oferă un nou volum dedicat lumii scandaloase și dictatoriale a Coreei de Nord: Hollywood la Phenian de Paul Fischer.

Răpirea cineastului Shing Sang-ok și a actriței Choi Eun-hee de către Kim Jong-il, dictatorul Coreei de Nord, mare cinefil, în anul 1978, a fost mediatizată la vremea respectivă în întreaga lume. Povestea dramatică se încheie după mulți ani de captivitate. Cei doi reușesc în cele din urmă să evadeze în timpul unei călătorii la Viena și să obțină azil politic din partea Statelor Unite ale Americii. Influența lor asupra cinematografiei nord-coreene a fost majoră, aducând o viziune nouă și tehnici de filmare originale, revoluționând acest domeniu. Anii petrecuți sub controlul „Iubitului Conducător” nord-coreean au lăsat însă o amprentă puternică în viața și profesia celor doi protagoniști.

extinde

Detalii produs

Autor: Paul Fischer

Traducător: Marina Vraciu

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-606-793-073-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Corint

Pagini: 464

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Istorie
Speciale >> Nonfiction
Speciale >> Grup editorial Corint
Cuvinte cheie:
istorie, regim comunist, evadare, influență, viziune

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver

,,Unul dintre marele avantaje când ești dictator este că poți face cam tot ce-ți trece prin cap. În momentul în care te numești Kim-Jong-il, ești mare cinefil și te......“

citește mai mult

Opinii editoriale

„Coreea de Nord a devenit scena de desfășurare a unui film de coșmar, un thriller din care nu există ieșire și în care este în joc viața reală... Narațiunea lui Fischer conturează portretul unor victime obligate să adopte scenariul dement al unui tiran sociopat.”  

PUBLISHERS WEEKLY

„Cartea lui Paul Fischer proiectează o lumină puternică asupra obsesiilor cinematografice care-l stăpânesc pe Kim și asupra rivalității dintre cele două Corei în arta filmului.” 

THE WASHINGTON POST

„Investigare sistematică, exhaustivă, o cronică a scandaloasei răpiri a celebrului cuplu al cinematografiei sud-coreene de către dictatorul Coreei de Nord, Kim Jong-il. Cineastul Fischer prezintă atent și bine documentat evenimentele…O dezvăluire detaliată a acțiunilor desfășurate de aparatul de propagandă al republicii coreene”.  

KIRKUS REVIEW

Opinia cititorilor