TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mania lalelelor HU-MID-MANIAL-14-N-001
Vezi
galerie

Mania lalelelor

de Mike Dash

Titlu apărut în colecția Povestea banilor la Humanitas

Id: #234820

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Călătorii care poposeau în prosperele oraşe negustoreşti ale Republicii Olandeze la 1630 descopereau cu umire un popor cuprins de o manie ciudată: mii de oameni, de la negustori bogaţi la simpli speculanţi de origine modestă, erau mânaţi de frenezia de a cumpăra şi a vinde. Obiectul tranzacţiilor lor era unul cât se poate de nefiresc: laleaua – o floare delicată şi exotică, recent sosită din Orientul Îndepărtat.


În numai trei ani, preţul soiurilor rare de lalea crescuse atât de mult, încât câţiva bulbi ajunseseră să valoreze cât o casă în Amsterdam. În mod previzibil, această primă bulă speculativă a cunoscut un sfârşit fulminant, cu consecinţe dezastruoase pentru economia ţării. 
Încercând să separe mitul de realitate, Mike Dash urmăreşte povestea măreţiei şi decăderii aceste flori, evocând cu măiestrie atmosfera Olandei în epoca sa de aur.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mike Dash

Traducător: Andreea-Teodora Stănescu

Data apariției: mai 2014

ISBN: 978-973-50-4217-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: absurd, conflict, societate

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Știam că la un moment dat Olanda a fost cuprinsă de o manie legată de lalele datorită romanului Laleaua neagră. Dar foarte multe detalii nu știam. Trebuie să recunosc că în momentul în care am văzut c......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O carte în care povestea capătă amploare pe măsură ce o parcurgi. Dash rămâne până la final un istoric pasionat de cauzele şi consecinţele comportamentului uman [...] Un omagiu remarcabil adus acestei flori extraordinare.”

Times Literary Supplement

„O fascinantă explorare a lăcomiei omeneşti şi autoamăgirii, şi totodată un tribut închinat veşnicei, neobositei căutări a frumuseţii. O carte care se citeşte dintr-un suflu.”

Deborah Moggach