TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust CO-TED-MIMREF-19-N-001
Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust
Vezi
galerie

Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust

de Ștefania Dinu

Titlu apărut în colecția Istorie cu blazon la Corint

Id: #263115

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. [...] Odată cu trecerea timpului, bucătăria s-a înnoit continuu și constant, posibilitatea de a lansa moda în acest domeniu aparținând, bineînțeles, marilor familii regale. În acest context se încadra și familia regală a României, care urma preceptele bucătăriei franceze. La Curtea regelui Carol I, bucătar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, [...] iar Castelul Peleș avea propriul bucătar-șef, acesta fiind, în 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai.”

Ștefania Dinu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ștefania Dinu

Data apariției: iunie 2019

ISBN: 978-606-793-603-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint