TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Marea şi civilizaţia. O istorie maritimă a lumii PO-LIP-MICOIM-15-N-001
Marea şi civilizaţia. O istorie maritimă a lumii
Vezi
galerie

Marea şi civilizaţia. O istorie maritimă a lumii

de Lincoln Paine

Titlu apărut în colecția Historia la Polirom

Id: #207546

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De la primele incursiuni din Africa şi Eurasia spre Australia şi cele două Americi, marea a jucat un rol crucial în istoria lumii. Străbătînd oceanele şi fluviile, oamenii au intrat în contact unii cu alţii. Mărfurile, limbile, religiile şi chiar culturile s-au răspîndit pe calea apelor. Comerţul maritim a dus la înflorirea marilor civilizaţii ale Egiptului antic, Mesopotamiei, Feniciei şi Greciei. Peste secole, ţări ca Marea Britanie, Olanda sau Spania au îmbunătăţit tehnicile de construire a vaselor şi au întemeiat colonii, stabilind noi rute comerciale care le-au asigurat prosperitatea. Comerţul şi războaiele purtate pe mare au dus la schimbări demografice, culturale şi politice care au culminat cu globalizarea de după Războiul Rece.

Această fascinantă călătorie prin istorie ne dezvăluie lumea într-o nouă perspectivă, în care marea este suverană. Paine ne delectează cu poveşti captivante, ca aceea a regelui african, fost sclav, care s-a convertit la islam şi a făcut cunoscută această religie poporului său, sau cea a uimitoarelor vase de război din timpul Dinastiei Song, cu echipaje formate din 200-300 de membri. Dar, înainte de toate, subliniază contribuţia esenţială pe care a avut-o marea la ascensiunea şi decăderea unor civilizaţii şi la conturarea hărţii lumii aşa cum o ştim.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lincoln Paine

Traducător: Dana Bădulescu, Radu Andriescu

Data apariției: mai 2015

Titlu original: The sea and civilization. A maritime history of the world

ISBN: 978-973-46-4186-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 616

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: război

 

Opinii editoriale

„Lucrarea lui Paine, extrem de detaliată, acoperă o gamă largă de subiecte, de la comerţ şi influenţa mării asupra războiului şi coaliţiilor politice pînă la tehnicile construcţiei navale de-a lungul secolelor, piraterie şi sclavie.”

Publishers Weekly