TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Secretele morții lui Mussolini CO-LUG-SECMLM-14-N-001
Vezi
galerie

Secretele morții lui Mussolini

de Luciano Garibaldi

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #238786

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ultimele acţiuni şi decizii ale lui Mussolini (plecarea din Milano, cu un convoi de maşini şi camioane, care se îndrepta, se pare, fie spre o redută din Alpi, pentru o ultimă înfruntare, fie spre o altă destinaţie) rămân încă sub semnul misterului.

Luciano Garibaldi încearcă să răspundă la o serie de întrebări legate de secretele morţii lui Mussolini. A avut Ducele un plan, chiar şi unul disperat, care, la un moment dat, nu a mai funcţionat? După cercetări aprofundate, care au durat 30 de ani, şi multe interviuri cu martori oculari sau participanţi direcţi la evenimentele de atunci, Garibaldi ne oferă câteva scenarii posibile ale morţii lui Mussolini.

Consecvent în felul său de a fi, Ducele s-a considerat mereu un aventurier revoluţionar, pregătit să-şi joace şi ultima şansă.

Dar, aşa cum ne arată istoria, el avea mereu grijă, înainte de a intra în joc, să aranjeze cărţile în aşa fel încât şansa să-i fie întotdeauna prielnică.

Şi-a jucat Mussolini ultima carte pe 28 aprilie 1945 sau Winston Churchill i-a întins o cursă... fatală?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Luciano Garibaldi

Traducător: Eugen Avram

Data apariției: 2014

Titlu original: Mussolini: The Secrets of His Death

ISBN: 978-606-8623-47-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: Al Doilea Război Mondial, război

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Winston Churcill a spus că asasinarea lui Mussolini a scăpat lumea de un Nürnberg italian. Este posibil ca premierul britanic să fi fost într-atât marcat de marele proces al naziștilor sau îi era fric......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Garibaldi nu acceptă opinia comună, conform căreia Mussolini şi amanta lui devotată, Claretta Petacci, ar fi fost executaţi de partizanii comunişti din mişcarea de rezistenţă. Dimpotrivă, el încearcă să dovedească în cartea sa că aceştia ar fi fost ucişi la insistenţa serviciilor secrete britanice, din ordinul direct al lui Winston Churchill.”

 

Library Journal